Diete

Dieta cu pepene roșu: promite o slăbire rapidă și eliminarea toxinelor din organism

Este foarte zemos, dulce și cu un parfum subtil. În plus, are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Vorbim despre fructul vedetă al acestui sezon –  pepenele roșu!

Fiecare 100 de grame din acest fruct conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, dar și numeroase minerale,  precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

Pepenele roșu place cam oricui și îl putem consuma în multe moduri: în smoothie-uri răcoroase, adăugat în limonadă sau în   salate, până la deserturi gustoase și rafinate. Am putea vorbi despre beneficiile pepenelui roșu pagini în șir, însă astăzi ne vom opri asupra unuia singur, extrem de important: ne poate ajuta să slăbim! Nici nu e de mirare, având în vedere că are 90% apă și proprietăți diuretice.

Dieta cu pepene este o dietă fulger, cu rezultate spectaculoase, însă, bineînțeles, ca orice dietă care se bazează pe principiul “mâncăm un singur aliment”, nu este indicat să fie ținută pe o perioadă lungă de timp. Practic, această dietă are două faze:

Faza 1.  Timp de 3-5 zile (depinde de puterea fiecăruia cât poate rezista în această etapă a regimului), nu trebuie să consumați decât pepene, la micul dejun, prânz și seara, dar în limita a 3 kg/zi. În această etapă, veți elimina o bună parte a toxinelor din organism.

Faza 2.  În cea de-a doua etapă a regimului, care trebuie ținut încă 5 zile,  trebuie să mâncați trei mese pe zi și o gustare.  Astfel, la micul dejun consumați cereale integrale cu lapte, sau o felie de pâine integrală și o felie de brânză slabă.  Gustarea constă în câteva felii de pepene roșu, la prânz veți servi o porție de carne slabă la grătar (pui sau pește) cu salată, iar la cină veți mânca pepene roșu după pofta inimii.

Acest regim de slăbire NU este recomandat persoanelor care suferă de diabet sau care au pietre la rinichi. Teoretic, în 10 zile de dietă, ar trebui să slăbiți cam 3-4 kilograme, însă, bineînțeles că fiecare organism reacționează altfel. Nu ar strica să faceți și sport, pentru rezultate și mai bune!

Slăbește 5 kg în 9 zile cu dieta 3-3-3!

Vrei mai multă energie? Alimente care îţi pot face ziua mai dinamică       

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.