Diete

Dieta cu roșii – te ajută să scapi de 2-3 kilograme în 10 zile

După cum indică și numele ei, această dietă presupune adăugarea de roșii în meniul vostru zilnic. Roșiile sunt bogate în apă și fibre, astfel încât vă pot umple rapid stomacul. În plus, conțin multe substanțe nutritive, inclusiv antioxidanți, vitamina C și potasiu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați, dacă v-ați decis să apelați la dieta pe bază de roșii:

Pasul 1

Găsiți modalități creative de a folosi roșiile în toate mesele. Roșiile tăiate pot fi combinate cu brânză de vaci, sau stropite cu ulei de măsline, ca o gustare,  sau un mic dejun. Acestea pot fi adăugate, de asemenea, în pastele integrale, sau la orez brun, în loc de pasta de tomate din comerț, care conține adesea mult zahăr.

Pasul 2

Pregătiți o cantitate mai mare de sos de roșii, pe care să îl păstrați în frigider și pe care să îl folosiți ca adaos la orice mâncare. Pentru asta, folosiți un kilogram de roșii, două cepe tocate mărunt și condimente (busuioc, oregano), plus o lingură sau două de ulei de măsline. Fierbeți ingredientele cam 20 de minute, fără să adăugați apă.

Pasul 3

Înlocuiți pâinea albă pe care obișnuiți s-o prăjiți,  cu pâine de secară, sau integrală. În loc de brânză sau unt, puneți pe ea felii de roșii și câteva frunze de salată.

Pasul 4

Atunci când simțiți nevoia de o gustare, mâncați o ceașcă plină cu roșii tăiate, sau o supă de roșii. Puteți adăuga și o felie de pâine integrală, dacă vă este foarte foame.

Pasul 5

Nu uitați să beți suficientă apă. Apa este esențială pentru orice plan de scădere în greutate, deoarece elimină toxinele din organism, vă face să vă simțiți plini și să luptați eficient cu foamea.

Ideea acestei diete cu tomate este ca, într-un interval relativ scurt de timp, să înlocuiți treptat multe dintre dintre alimentele pe care le savurați la mesele voastre zilnice cu… roșii. De pildă, dimineața puteți mânca două felii de pâine integrală prăjită cu felii de roșii și verdețuri; la prânz paste integrale sau orez brun cu sos de roșii; o roșie și puțină brânză de vaci ca gustare, iar seara, o supă de tomate. Firește, fiind vorba de o dietă restrictivă, nici aceasta nu trebuie ținută pentru perioade lungi de timp. Zece zile sunt suficiente ca să slăbiți două sau trei kilograme. Rezultatele pot fi chiar mai spectaculoase, dacă veți combina această dietă cu multă mișcare fizică.

 

V-ar putea interesa și:

Roșiile – o comoară pentru sănătate. Aflați ce beneficii vă aduc dacă le consumați cu regularitate

Dieta cu banane, sau cum să slăbești între 2 și 5 kilograme, într-un timp foarte scurt

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.