Diete

Dieta Rina – un regim de slăbire ceva mai prietenos, care promite schimbarea metabolismului

De ce este dieta Rina una dintre cele mai populare diete? Răspunsul este simplu:  pentru că e un regim de slăbire mai prietenos, care îți promite că vei da jos între 10-20 de kg în trei luni.  Mai mult decât atât, îți va schimba metabolismul, astfel că, după încheierea acestei diete, care durează 30 de zile, organismul tău va arde mai ușor caloriile consumate.

Această dietă presupune să mănânci ciclic, adică să repeți un regim de 4 zile, cu diferite grupe alimentare. Singura constantă este micul dejun, care va fi mereu același și care va conține fructe în proporție de 90% –  mere, banane, pere, pepene, prune – practic, tot ce îți place.

Ziua1 – proteine – ai voie să consumi carne, de preferat cât mai slabă, preparată la cuptor sau la aburi. De asemenea, ai voie să mănânci ouă și lactate. Pentru a diversifica, lângă proteine poți adăuga și o salată simplă. În principiu, poți mânca orice cantități dorești, însă credem că nu trebuie, totuși, să exagerezi și să îți alcătuiești porții rezonabile, iar la cină, cantitățile să fie ceva mai mici decât la masa de prânz (unii specialiști recomandă chiar înjumătățirea porțiilor).  Foarte important: niciodată să nu amesteci tipul de proteine. De exemplu, dacă ai ales să mănânci carne, asta vei consuma la toate mesele din ziua respectivă. Poți schimba tipul de proteină la următorul ciclu de 4 zile.

Ziua 2 –  legume.  Micul dejun trebuie respectat, orice ar fi. Pe parcursul acestei zile poți să consumi orice fel de amestec de legume, fie proaspete, fie gătite la abur sau la cuptor.  Nu ai voie să folosești însă ulei, ci doar mirodenii și ierburi aromatice, sare și piper,  pentru a da gust preparatelor.

Ziua 3 – carbohidrați.  Probabil că asta ți se va părea ziua cea mai ușoară, pentru că ai voie să consumi alimente care sunt interzise în multe alte diete. Așadar, la prânz poți să mănânci paste cu sos de roșii,  sau cu ciuperci, pizza cu legume, produse de patiserie și chiar o bucățică de ciocolată neagră. Nu ai voie, însă,  să combini carbohidrații cu carne, sau cu lactate, ci doar cu legume. Și de data aceasta, la cină trebuie să mănânci porții mai mici decât la prânz.

Ziua 4 – fructe, legume, semințe. Este, practic, ziua când îi vei da corpului tău multe vitamine, pentru că poți consuma oricâte fructe și legume dorești, asociate chiar cu o mână de nuci sau semințe.

Acest ciclu de 4 zile trebuie repetat pe toată durata dietei. Reguli generale: între mese trebuie să treacă cel puțin două ore și beți măcar 1,5 l de apă pe zi. Nu aveți voie să consumați alcool sau sucuri, iar cafeaua și ceaiurile trebuie să fie neîndulcite.

Foarte important: o dată la 28 de zile (un ciclu de 7 repetări), veți avea o zi de detoxifiere, în care nu trebuie să consumați nimic, în afară de apă!

Ca fiecare regim de slăbire, și dieta Rina prezintă anumite riscuri, mai ales pentru persoanele care suferă de afecțiuni cornice. Tocmai de aceea, consultați medical înainte de a vă apuca de regim. Și încă ceva: dieta va avea rezultate mai bune și mai rapide, dacă o combinați și cu mișcare fizică!

 

V-ar putea interesa și:

Cum să slăbești rapid cu schimbări simple în dietă! Una dintre ele presupune consumul de… ciocolată!

Cinci obiceiuri nesănătoase pentru silueta ta! Află cum poți slăbi mai ușor

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.