Diete

Dieta Sirfood – ce este și ce promite acest regim care le-a „sucit” mințile mai multor celebrități

De când omul modern a devenit tot mai preocupat de sănătate și de modul în care arată, numărul dietelor care promit rezultate spectaculoase a început să crească vertiginos. Una dintre cele mai recente este dieta Sirtfood, care a devenit favorita mai multor celebrități din Europa, printre care și cântăreața Adele, mai ales că acest regim permite consumul de vin roșu și ciocolată.

Creatorii acestei diete, Glen Matten și Aidan Goggins,  susțin că au descoperit secretul pentru a debloca pirederea de grăsime, care se dovedește atât de dificilă și pentru a preveni o mulțime de boli cronice. Cu toate acestea, experții în sănătate nu prea sunt de acord cu aceste afirmații.

Dieta Sirtfood (care facilitează slăbirea, în medie, a 3,2 kilograme în 7 zile), include alimente cu un conținut bogat de sirtuină, o proteină care controlează metabolismul celulelor. Alimentele permise în acest regim (destul de puține, dacă ne întrebați pe noi) ar avea puterea să regleze metabolismul, concomitent cu creșterea masei musculare și menținerea celulelor într-o stare perfectă.

Trebuie să menționăm, însă, că nu este o dietă ușor de ținut, mai ales că în primele 3 zile nu poți avea un aport mai mare de 1000 de calorii, pentru a curăța celulele de toxine și pentru a începe să arzi grăsimile nedorite. Practic, în aceste trei zile, se consumă doar sucuri verzi și o singură masă cu alimente care conțin sirtuină, înainte de ora 19. Din a patra zi, începe faza a doua a dietei, când aportul caloric se ridică la 1500 de calorii pe zi, iar cei care urmează regimul trebuie să consume 2 sucuri verzi și 2 mese care conțin alimentele permise.

Urmează apoi a treia fază a dietei,  care durează până când ajungeți la greutatea dorită, sau care poate fi urmată toată viața.  În această etapă, nu mai este importantă restricția calorică, trebuie să consumați trei mese pline de alimente sirtfood și un suc verde pe zi. Iată ce alimente sunt permise în această dietă:

– hrișcă
– mere
– lămâi
– varză kale
– țelină (chiar și frunzele sale)
– capere
– cacao
– cafea
– ulei de măsline extra-virgin
– ceai verde
– napi
– leuștean
– pătrunjel
– cicoare roșie
– ceapă roșie
– vin roșu
– căpșuni
– soia
– turmeric (curcumă)
– nuci
-ghimbir
Bine, dar noi ce mâncăm, o să vă întrebați? Pare dificil să reziști multă vreme  cu pătrunjel, napi și nuci!
Iată și rețeta faimosului suc verde, care trebuie consumat zilnic:
  • 75 grame de varză kale
  • 30 grame rucola
  • 5 grame pătrunjel
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 cm ghimbir
  • jumatate de măr verde
  • jumatate de lamâie
  • jumătate de linguriță de pudră matcha de ceai verde
Cântăreața Adele, dar și alte celebrități,  au slăbit mult cu această dietă. Totuși, până acum, nu există studii științifice care să ateste beneficiile pentru sănătate pe care le susțin autorii regimului. Oricum, noi vă sfătuim să nu începeți niciodată un regim de slăbire, oricare ar fi acela, făcă să consultați un specialist.
V-ar putea interesa și:
https://doctorquinn.ro/tu-stii-care-este-legatura-dintre-consumul-de-cafea-si-grasimea-corporala-iata-ce-arata-un-studiu-recent/

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.