Eveniment Featured

Doliu în cinematografie internațională! Câștigătoarea premiului Oscar a decedat la 94 de ani

Doliu in cinematografia internationala! Cloris Leachman, care a castigat un premiu al Academiei pentru interpretarea unei gospodine neglijente in drama „The Last Picture Show”, a decedat miercuri in casa ei din Encinitas, California. Avea 94 de ani.

Moartea a fost confirmata de fiul ei Morgan Englund, care nu a spus cauza
Cloris Leachman a intrat in centrul atentiei ca si concurenta Miss America in 1946 si a fost inca in atentia publicului mai mult de 74 de ani mai tarziu, infatisand bunicile neobisnuite la televiziune si film si concurand cu vedete mai mici de jumatate din varsta ei la „Dancing With the Stars”. Intre timp, ea a castigat recenzii admirative pentru munca sa de scena, film si televiziune, precum si premiile Emmy pentru spectacole atat in ​​drame, cat si in comedii.

Cariera ei cinematografica a inceput in 1955 cand a jucat in „Kiss Me Deadly”, un film bazat pe un roman al lui Mickey Spillane. In anii ’50 si ’60 a aparut in roluri mari pe micul ecran – a precedat-o pe June Lockhart ca mama in sezonul 1957-58 din „Lassie”. – si roluri mici pe marele ecran, inclusiv ca prostituata in „Butch Cassidy and the Sundance Kid” (1969).

Leachman intr-un episod din 1971 din „The Mary Tyler Moore Show”

Cloris Leachman s-a nascut la 30 aprilie 1926, in Des Moines din Berkeley si Cloris (Wallace) Leachman. Tatal ei lucra la firma de cherestea a familiei sale. A inceput sa joace in teatrul pentru copii la varsta de 7 ani (sora ei mai mica avea sa devina si actrita, sub numele Claiborne Cary) si a continuat sa studieze drama la Universitatea Northwestern, care i-a acordat o diploma onorifica in 2014.

A fost nominalizata de 22 de ori la Premile Emmy si a castigat opt dintre acestea.
Cand Leachman a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar din 1971, a sustinut un discurs in care a multumit profesorilor de pian si dans si a concluzionat: „Aceasta este pentru Buck Leachman, care a platit facturile” Tatal ei conducea o fabrica de cherestea.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.