Stil

E oficial! Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Un nou studiu în domeniu a arătat că femeile experimentează niveluri crescute de suferință psihică, atunci când nu dorm suficient. O explicație pentru acest lucru ar fi faptul că reprezentantele sexului frumos sunt… multitasking, adică au mai multe sarcini de dus la îndeplinire pe parcursul unei zile, așa că au nevoie, evident, de mult mai mult timp pentru a-și reveni. Imaginați-vă cum arată ziua unei femei de carieră, care este și mamă pe deasupra: job, curățenie, mâncare, facturi, lecții cu copiii, cumpărături, etc. Rareori vedem bărbați implicați în atâtea activități, în fiecare zi.

Conform aceluiași studiu, femeile ar avea nevoie, în medie, de 20 de minute în plus de somn, față de bărbați, pentru ca creierul lor să funcționeze la parametri normali. Totuși, să nu minimalizăm nici timpul de odihnă al bărbaților. Aceia dintre ei care sunt implicați în activități profesionale care necesită luarea unor decizii tranșante și găsirea unor strategii, au, la rândul lor, nevoie de mai mult somn.

Studiul a fost realizat pe 210 subiecți, bărbați și femei.

Și, încheiere, iată și un pont care vă poate ajuta să aveți un somn lung și odihnitor: decorați-vă dormitorul în culori bleu-gri!

 

V-ar putea interesa și:

Opt alimente care combat insomniile

Suferi de insomnie? Află cauzele acestei afecțiuni și cum poți să-ți îmbunătățești calitatea somnului

Loading...