Actual

„Epidemia de coronavirus se apropie de sfârșit!”. Ce specialist intens mediatizat afirmă acest lucru

Deși Organizația Mondială a Sănătății, consilierul lui Trump, Anthony Fauci și alte mii de specialiști din întreaga lume anunță că lupta cu noul coronavirus va mai dura încă multă vreme de acum înainte, epidemiologul francez, Didier Raoult, afirmă contrariul. El  a scris intr-o postare pe Twitter ca epidemia de coronavirus este pe final, iar dupa ce se vor relaxa restrictiile in toate țările, nu va mai apărea un al doilea val de îmbolnăviri.

Acum, nu știm exact dacă Raoult vrea doar atenție, cert este că are și o explicație pentru afirmația sa. El susține că în orașul Marsilia a fost detectat doar un singur caz luni, in ciuda faptului ca au fost testate peste 1200 de persoane.

Acest episod este la fel de optimist. Nicăieri nu există un al doilea val, este o curbă epidemică banală. Aceasta nu mai reflectă o dinamică epidemică. Câteva cazuri sporadice vor apărea ici și colo din urmă, dacă există cineva care este super contagios, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamică epidemică. Epidemia se apropie de sfârșit”, a spus Didier Raoult intr-o postare pe Twitter.

Raoult este cel care a adus în atenția opiniei publicw hidroxiclorochina, devenind astfel omul preferat de știință al publicului francez în contextul actualei pandemii. Profesorul Didier Raoult crede că hidroxiclorochina este un „tratament standard pentru bolile pulmonare” şi spune că utilizarea sa este frecventă în Statele Unite, deoarece unul din opt americani „îl ia o dată pe an”. Medicul francez,  director al Institutului Universitar Medical din Marsilia, a tratat 4.000 de pacienţi cu infecţii acute în ultimii 30 de ani şi aplică o schemă tratament cu hidroxiclorochină de zece zile.

 

V-ar putea interesa și:

Care este cel mai mare focar de coronavirus din lume? Iată ce spune Organizația Mondială a Sănătății

 

loading...
----------------------
Loading...