Food&Drinks

Este apa cu lămâie o băutură miraculoasă? Aflați părerile pro și contra

De ceva vreme încoace, a devenit,  practic,  de neconceput ca o persoană hotărâtă să ducă un stil de viață sănătos să-și înceapă ziua altfel decât cu un pahar de apă caldă cu lămâie! Dar este, într-adevăr, această băutură, atât de miraculoasă cum spun unii?

Susținătorii apei cu lămâie pretind că aceasta hidratează, stimulează digestia, previne pietrele la rinichi, păstrează tenul strălucitor și  ajută la slăbit. Apa cu lămâie are numeroase susținătoare și printre vedete precum: Beyonce, Giselle Bundchen, Gwyneth Paltrow și multe altele. Ele jură  că această băutură are un conținut ridicat de vitamina C, antioxidanți și fibre, iar pentru ele a devenit un mod de viață.

În tabăra cealaltă, a persoanelor care susțin că apa cu lămâie este un moft, sau chiar o prostie, se argumentează cu faptul că în realitate,  aceste vitamine și antioxidanți se găsesc mai mult în coaja fructului, așa că ceea ce stoarcem noi în apă nu are cine știe ce beneficii pentru sănătate. În plus,  lămâia atacă smalțul dinților și, în timp, îi poate deteriora serios.

Dar cine are, de fapt, dreptate? Dacă tragem linie și adunăm părerile pro și contra, am spune că apa cu lămâie este, categoric, de preferat unei băuturi cu zahăr și multe calorii, dar nu este o băutură atât de miraculoasă cum pretind unii. Dacă vă așteptați să vă rezolve problemele cu tenul, sau să vă stimuleze metabolismul, ajutându-vă să slăbiți văzând cu ochii,  fără să faceți nimic altceva pentru asta, ne temem că veți aștepta cam mult. Așadar, pentru hidratare, beți apă cu lămâie, dar ar fi de preferat să utilizați un pai, ca să vă protejați smalțul dinților.

 

V-ar putea interesa și:

Drojdia de bere – aliment, dar și medicament

Vouă cum vă place să vă beți cafeaua? Iată cum puteți să-i îmbogățiți gustul!

Loading...