Sănătate

Este spasmofilia o boală? Care sunt cauzele ei și metode de tratament

Deși lumea medicală nu o consideră neapărat o boală, ci mai degrabă un simptom, spasmofilia este o afecțiune care afectează destul de multe persoane.  Este, practic, un sindrom care se caracterizează printr-o stare severă de anxietate,  manifestată adesea printr-o hiperexcitabilitate neuromusculară.  Spasmofilia presupune apariția unor crize care seamănă mult cu atacurile de panică și este întâlnită în principal la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani.

Simptomele spasmofiliei:

  • accelerarea ritmului respirator, respirație sacadată, nevoia de a găsi aer
  • furnicături, amorțeală, crampe la nivelul membrelor, cârcei
  • dificultăți de deschidere a gurii
  • dureri de cap
  • astenie, oboseală intensă, fizică și/sau psihică
  • în cazurile mai grave apar și tahicardia, palpitațiile, dureri toracice, frisoane, transpirații reci, spasmele intestinale și senzația de greață.

Cauzele spasmofiliei:

Mecanismele acestui sindrom sunt destul de vagi. El poate apărea ca o reacție disproporționată la o situație stresantă sau anxioasă. O altă ipoteză este că spasmofilia se explică printr-o lipsă cronică de calciu și magneziu, minerale care joacă un rol esențial în contracțiile musculare și transmiterea impulsurilor nervoase.

Tratamentul spasmofiliei:

Firește că persoanele care suferă de spasmofilie vor trebuie să ia mai întâi suplimente de calciu, magneziu și oligoelemente. De asemenea, o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, mișcarea fizică, precum și somnul odihnitor, pot reduce intensitatea simptomelor.  Ceaiurile precum cel de tei ori cel de sunătoare, tinctura de valeriană și aromaterapia cu uleiuri esențiale,  au un efect calmant în cazul unei crize de spasmofilie.  În cazurile mai grave, cei care suferă de acest sindrom pot apela la psihoterapie, iar medicii pot recomanda chiar medicamente  calmante și antidepresive.

 

V-ar putea interesa și:https://doctorquinn.ro/mineralele-esentiale-pentru-organism-ep-2-calciul/

Mineralele – esențiale pentru organism. Ep. 1 – magneziul

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.