În timpul pe care îl mai avem de petrecut izolați la domiciliu, ar trebui să reducem frecvența vizitelor la magazine și să ne alcătuim cu mare atenție lista cu care mergem la cumpărături.
Această listă ar trebui să conțină alimente sănătoase, care să nu ne priveze organismul de nutrienți esențiali, dar care să aibă și un termen de valabilitate mai lung.
Iată câteva recomandări făcute de nutriționiști în acest sens:
- produse congelate – sunt accesibile și convenabile. Ele pot fi păstrate multe săptămâni și vă pot ajuta să evitați risipa de alimente
- fructele și legumele la borcan, sau conservă – exact ca și cele de mai sus, acestea pot fi păstrate fără grijă timp îndelungat. Totusi, mare atenție la adăugarea unor ingrediente, precum zahărul, sarea și anumiți conservanți. Așadar, citiți cu atenție etichetele!
- fructe și legume care nu sunt foarte perisabile – ex: mere, banane, portocale, avocado (mai ales dacă îl cumpărați crud), varză, broccoli, conopidă, cartofi, morcovi, ceapă, ardei gras, ridichi, castraveți. Toate acestea pot rezista mai multe zile, dacă le depozitați corespunzător.
- leguminoase – linte, fasole, mazăre uscată, năut – și acestea rezistă foarte bine în cămară și, în plus, sunt foarte importante într-un regim alimentar sănătos.
- carne slabă, pește gras – evident, aici nu trebuie să exagerați cu cantitățile cumpărate, dar și aceste alimente rezistă în congelator mai multe săptămâni.
- nuci, semințe, alune (preferabil nesărate și neprăjite)
- orez brun, paste integrale, ovăz, quinoa, hrișcă
- crackerși din făină integrală, rondele de orez, biscuiți digestivi.
- lapte de migdale, ovăz, orez – rezistă mai bine decât laptele obișnuit
Din toate categoriile de alimente enumerate mai sus, puteți prepara mese sățioase și echilibrate nutritiv, fără să fie nevoie să mergeți foarte des la supermaket.
Adaugă comentariu