Sănătate

Există câteva greșeli frecvente, care încetinesc metabolismul, iar asta duce la boli și la creșterea în greutate. Află cum poți să le eviți

Am vorbit  într-un  articol mai vechi  despre ceea ce trebuie să faceți ca să impulsionați metabolismul, așa că de ce nu am scrie și despre greșelile care îl încetinesc?

Dar ce este  metabolismul? Ei bine, el reprezintă un set de transformări chimice fundamentale, care susțin viața din celulele corpului nostru. Metabolismul  transformă alimentele/combustibilul în energie și este foarte important, iar anumite sincope care apar  în funcționarea lui pot duce la probleme grave de sănătate. Atunci când metabolismul încetinește, caloriile se acumulează și sunt transformate în grăsimi, ceea va duce automat la creșterea în greutate. Așadar, scopul nostru este să facem tot posibilul să îl ținem cât mai activ, iar pentru asta ar trebui să evităm următoarele greșeli:

Săriți peste micul dejun.

Știm  deja că este cea mai importantă masă a zilei, dar multe persoane care au diminețile încărcate de obligații, nu mănâncă nimic până la orele prânzului. Ei bine, trebuie să știți că metabolismul nostru încetinește în timpul somnului, iar dacă nu îi furnizăm energie cât mai repede dimineața, va  fi în continuare extrem de leneș. Ideea este să îi oferim alimente bogate în proteine și fibre cu conținut scăzut de zaharuri, care îl vor trezi la viață.

Consumați carbohidrați rafinați.

Aceștia – pâinea albă, pastele din făină albă, zahărul – sunt foarte diferiți de carbohidrații complecși, pe care îi luăm din cereale integrale, legume și fructe.  Carbohidrații nocivi sunt digerați foarte rapid, ceea ce înseamnă că organismul va consuma mai puțină energie pentru a-I distruge, iar asta va duce la creșterea în greutate. Carbohidrații complecși încetinesc digestia și fac corpul să ardă mai multe calorii.

Nu mâncați suficient.

Asta se întâmplă adesea în cazul persoanelor obsedate să slăbească rapid. Mănâncă puțin și rar, crezînd că așa vor pierde kilogramele nedorite. Nu uitați, însă, hrana este un combustibil esențial pentru buna funcționare a organismului, iar lipsa ei va încetini, fără doar și poate, metabolismul. Tocmai de aceea, ne sfătuiesc specialiștii, trebuie să mîncăm puțin, dar des, adică odată la 3-4 ore.

Nu consumați suficiente proteine și fier.

Între aportul de poteine, un stil de viață sănătos și metabolism există o strânsă legătură, așa că vă sfătuim să mâncați alimente bogate în proteine la fiecare masă. Fierul poate fi asimilat din carne slabă, sau fasole și spanac. El  este important pentru organism, deoarece transportă oxigenul către mușchi, care, la rândul lor, ard grăsime.

Consumați prea mult alcool.

Un pahar de vin nu a făcut rău nimănui, dar mai mult de două pahare, da. Alcoolul încetinșete metabolismul, împiedicând arderea grăsimilor.

Nu dormiți suficient.

Cum corpul nostru lucrează constant, trebuie să ne odihnim, ca să ne putem încărca bateriile. Lipsa somnului poate ucide metabolismul. Un alt lucru care are efecte negative asupra lui este și stresul.

 

V-ar putea interesa și:

https://doctorquinn.ro/vrei-sa-slabesti-mai-repede-opt-alimente-care-impulsioneaza-metabolismul/

https://doctorquinn.ro/dieta-rina-un-regim-de-slabire-ceva-mai-prietenos-care-promite-schimbarea-metabolismului/

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.