Vedete

Faceți cunoștință cu Johanna Quass (93 de ani), cea mai vârstnică gimnastă din lume! Iată secretele tinereții fără bâtrânețe

La vârsta la care majoritatea bătrânilor pe care îi cunoaștem sunt aproape neputincioși și abia se mișcă, iată că o bunicuță din Germania face senzație! Este vorba de Johanna Quass, cea mai vârstnică gimnastă din lume, care a împlinit deja 93 de primăveri! Toată lumea își ține respirația când o vede evoluînd la paralele, sau la bârnă, cu o abilitate pe care nu multe persoane de 30 de ani o au!

Bunicuța sportivă a început să facă gimnastică de la vârsta de 10 ani, iar în 1954 câștiga Campionatul Germaniei de Est. A crescut trei copii, a antrenate zeci de tinere, a mai făcut și pauze, dar la vârsta de 57 de ani a decis că e timpul să participe din nou la competiții. Au apărut și încurcături, cum e normal, pentru că lumea gimnasticii nu era pregătită pentru concurenți atât de vârstnici. Când Johanna avea 84 de ani, organizatorii unei competiții au fost nevoiți să o pună să concureze la grupa de 70 de ani, pentru că nu exista o categorie pentru ea.

Quass spune că acum se antrenează o oră pe zi, dar nu se concentrează doar pe gimnastică, ci include și dansul și înotul pe lista activităților ei fizice preferate. Ea spune că atât timp cât “există mișcare, există viață”.  În plus, mănâncă foarte sănătos, iar mesele ei zilnice sunt alcătuite aproape numai din legume și fructe.  Așa da!

Iată și imagini cu Johanna Quass de la o competiție de acum doi ani:

V-ar putea interesa și:

Secrete de vedete – râsul și muzica au ajutat-o pe Olivia Newton-John (71 de ani) să depășească cele mai grele încercări ale vieții sale

Secrete de vedete – la 78 de ani, actrița Faye Dunaway este obsedată să își cântărească fiecare porție de mâncare, exact ca în tinerețe!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.