Fitness

Faceți sport? Iată 4 greșeli care vă pot face să arătați mai în vârstă

Nu o să spunem niciodată că a face mișcare este ceva rău, ci dimpotrivă, mereu vom susține că sportul are numeroase beneficii pentru sănătate. Totuși, există persoane care comit anumite  greșeli, probabil din necunoștință de cauză, iar asta le poate face să arate mai în vârstă. Despre acest greșeli vom vorbi în articolul de astăzi:

  1. Antrenamentele prelungite și extenuante  – dacă în tinerețe nu este nicio problemă să mergi zilnic la sală și să transpiri excesiv, după o anumită vârstă nu mai merge așa. Corpul nu trebuie suprasolicitat, iar zilele de pauză după antrenamente sunt obligatorii. În caz contrar,  riscați reducerea elasticității pielii și apariția petelor și a ridurilor premature.
  2. Postura corporală greșită – postura corporală corectă este obligatorie nu doar atunci când faceți exerciții fizice, ci și când vă plimbați, sau stați așezat în fața unui birou. O postură greșită va suprasolicita coloana vertebrală, care se poate deforma și vă poate face să arătați mai în vârstă. Dacă deja vă confruntați cu această problemă, poate nu ar strica să vă înscrieți la cursuri de Yoga sau Pilates.
  3. Neglijarea masei musculare. Oamenii omit, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc, să își întărească musculatura, deși acest aspect este extrem de important.  Nu fugiți de antrenamentele cu greutăți, indiferent ce vârstă aveți!
  4. Doar antrenamente cardio. Sigur că și acestea sunt foarte importante, dar țineți cont că nu tonifiază și nu cresc masa musculară,  care este foarte importantă mai ales pentru persoanele mature.

 

V-ar putea interesa și:

 

Spune-mi cât timp stai la birou, în fața calculatorului, ca să îți spun câtă mișcare fizică trebuie să faci

Sport, sau dietă? Care dintre ele este mai importantă pentru a slăbi?

loading...
----------------------
Loading...