Diete

Felicitări, dacă ai reușit să slăbești! Dar cum faci ca să nu revii la greutatea dinaintea dietei?

Să slăbești nu este deloc floare la ureche, deoarece procesul necesită multă răbdare,  voință, presupune să mânânci sănătos și restrictiv, să-ți faci timp pentru sport în rutina zilnică, ș.a.m.d. Dar partea cu adevărat grea este să te menții la greutatea pe care ai obținut-o cu atâta trudă. Din păcate, cunoscutul efect yo-yo își face foarte des apariția și multe persoane care au ținut o dietă foarte strictă se îngrașă la loc după ce renunță la regim. Iar acest lucru nu li se întâmplă doar celor foarte leneși, sau care revin la obiceiurile nesănătoase dinainte de dietă. O explicație ar fi faptul că metabolismul încetinește atunci când îți supui corpul la un regim restrictiv din punct de vedere caloric, iar balanța hormonală se schimbă și ea.

Asta nu înseamnă că gata, ne urcăm pe culmile disperării și nu mai avem nicio speranță. Lumea trebuie, însă, să înțeleagă că slăbirea corectă și pe termen lung nu presupune diete urmate pe o perioadă limitată de timp, ci schimbarea stilului de viață pentru totdeauna. Numai cine conștientizează cât de important este acest lucru va reuși să își păstreze avantajele obținute. Așadar, lucrurile sunt simple: dacă, de pildă, în perioada de slăbire ai avut un regim alimentar de 1500 de calorii pe zi, va trebui să continui să mănânci atent și să nu adaugi prea multe calorii. Iar dacă într-o zi te vei răsfăța cu o masă mai bogată, atunci în ziua următoare revino neapărat la normal. Nici sportul nu trebuie neglijat, deoarece ține metabolismul activ, întărește masa musculară, ajutându-te astfel să arzi mai ușor grăsimile,  Poate  că nu vei mai face exerciții chiar de 5-6 ori pe săptămână, dar măcar trei zile din șapte trebuie să faci, pentru a te menține în formă.

Oricât de dur ar suna, dacă vrei să-ți păstrezi rezultatele obținute în urma curei de slăbire, va trebui să mănânci cât mai sănătos, să continui să-ți monitorizezi greutatea și nutrienții, să mănânci cât mai rar în oraș, iar dacă, totuși, o faci, atunci măcar să ai destulă voință să faci alegeri sănătoase. În plus, nu uita să te hidratezi suficient, să privești dulciurile  și alcoolul ca pe o excepție și să dormi 7-8 ore pe noapte.

 

V-ar putea interesa și:

5 trucuri care te vor ajuta să ții mai ușor o dietă

“Mănânc sănătos&fac mișcare regulat, dar nu reușesc să slăbesc” Care este explicația acestui fenomen?

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.