Evenimente

Fiecare părinte îşi doreşte un copil fericit

Astazi avem mult mai multa informatie si cu cat stii mai mult iti pui tot mai multe intrebari.

Suntem, oare, parintii pe care copiii nostri ii merita?

Fiecare dintre noi muncim tot mai multe ore ca sa le asiguram prichindeilor nostri conditii cat mai bune, dar acumulam tot mai mult stres si oboseala. Cum putem gestiona, in situatia asta, emotiile puternice si comportametele dificile ale micutilorl, cand noi abia avem un pic de timp sa petrecem cu ei.

Conferintele intinerante “Parenting Responsabil”, ajunse la a V-a editie, incearca sa va ajute, aducand in perioada 4-11 mai, in mai multe gradinite din Cluj, psihologi care sa va vorbeasca si sa va raspunda la intrebari.

Copiii simt emoții puternice de furie, de frică, de tristețe, de rușine sau emoții puternice de fericire. Și ei au nevoie să învețe cum să gestioneze aceste emoții, de la noi, adulții. Adeseori, emoțiile puternice sunt însoțite și de comportamente dificile: cum ar fi crizele de furie, minute întregi de plânsete, izolare sau agitație. La întâlnirile noastre vom discuta despre sursele emoțiilor și ale comportamentelor, despre emoțiile pe care le simt părinții atunci când copiii se comportă într-un anumit mod și despre gestionarea cu calm a emoțiilor puternice și a comportamentelor dificile.” ne spune dr. psiholog Oana Luiza Rebega

De asemenea se vorbeste foarte mult, si foarte aprins, despre timpul petrecut de micuti in fata ecranelor fie că sunt TV, tablete, calculatoare sau telefoane mobile.

Cu certitudine tehnologia ne ajuta foarte mult si ne aduce beneficii mari, insă poate crea dependenta. Cum ne dam seama? La intalniri vom discuta despre nevoia parintilor de a prelua controlul asupra ecranelor pe care le utilizeaza copiii si despre efectele negative ale acestora asupra unor aspecte ale dezvoltării copiilor (dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale, a limbajului, a comportamentului alimentar, somn).

Vom vedea care sunt ingrijorarile parintilor legate de limitarea orelor in fata ecranelor dar si despre obiceiurile adultilor în lumea digitală.

Tot la intalnirile noastre vom vedea cum ii pot invata parintii pe copii sa utilizeze tehnologia in folosul lor, despre monitorizarea dar si despre transformarea timpului petrecut in fata ecranelor in timp castigat.

Despre toate acestea, si inca multe altele, la conferintele cu participare GRATUITA care incearca sa va ajute sa deveniti parinti mai buni si mai responsabili.

Programul conferințelor “Parenting Responsabil” editia a V-a

Grădiniţa cu PP Bambi
Str. Otetului nr. 3
în 4 mai de la orele 16:45
Dr. psiholog Oana Luiza Rebega
Timpul în faţa ecranelor – copiii în era digitală

Grădiniţa cu PP Bambi
Calea Motilor nr. 58
în 8 mai de la orele 16:45
Dr. psiholog Oana Luiza Rebega
Cum gestionăm emoţiile puternice şi comportamentele dificile

Gradiniţa cu PP Parfum de Tei
str. Decebal nr. 49-51
în 9 mai de la orele 16:30
Dr. stomatolog Diana Andreica
Periajul corect. Sigilarea dinţilor definitivi
Consilier şcolar Maria Obancea
Consilierea preşcolarilor. Consilierea părinţilor.

Gradiniţa cu PP Parfum de Tei
str. Horea nr. 23
în 10 mai de la orele 16:00
Dr. stomatolog Melinda Imecs
Dentistul nu e Bau-Bau, e prietenul meu
Consilier şcolar Trif Delia
Consilierea preşcolarilor. Consilierea părinţilor.

Gradiniţa cu PP Micul Prinţ
Aleea Herculane nr. 13
în 11 mai de la orele 17:00
Dr. psiholog Oana Luiza Rebega
Cum gestionăm emoţiile puternice şi comportamentele dificile

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.