Stil

Gândiți mult prea mult? Despicați firul de păr în patru în orice situație? Iată cum puteți scăpa de acest obicei, care poate fi un factor în plus de stres

În jurul nostru există persoane care par că nu gândesc deloc, dar, la polul opus, sunt cei care își scurtcircuitează creierul analizând la nesfârșit orice lucru din viața lor, oricât de mărunt ar fi acesta.  Cele două extreme sunt la fel de nocive, susțin psihanaliștii, iar moderația este cheia unei vieți echilibrate și a unui psihic bun. Dacă vă numărați printre persoanele care gândesc mult prea mult, iată ce puteți face, ca să scăpați de acest stres inutil:

  1. Conștientizare. Ori de câte ori vă afundați în gânduri, încercați să conștientizați ce faceți și, mai ales, cât de neproductiv este acest obicei. Asta ar putea să vă trezească la realitate.
  2. Cereți o a doua părere. Știți zicala: „două capete sunt mai bune decât unul”. Dacă vă este greu să vă hotărâți în orice privință, dacă nu sunteți siguri că deciziile voastre sunt cele corecte, atunci cereți sfatul unei persoane pe care o respectați și în care aveți încredere.
  3. Încercați să vă distrageți atenția de la ceea ce vă macină. Iar pentru asta, ar trebui să vă găsiți un hobby: dansul, cititul, pictura, tricotatul, sportul –  orice merită încercat, ca să alungați gândurile care au pus stăpânire pe voi.
  4. Nu mai încercați să fiți mereu perfecționiști. Lucrurile nu merg aproape niciodată conform planului, așa că oamenii ar trebui să se obișnuiască cu ideea. Nu trebuie să fie totul perfect în jurul tău, de multe ori frumusețea se naște tocmai din imperfecțiuni.
  5. Înconjurați-vă de oameni pozitivi. Prietenii și familia ar putea fi răspunsul la problema voastră cu despicatul firului în patru. Oamenii care țin la voi au, de obicei, puterea de a vă distrage, de a vă insufla o stare pozitivă. Și, încă un sfat: încercați mereu să vizualizați paharul pe jumătate plin!
  6. Trăiți momentul. Opriți-vă din ceea ce faceți și fiți recunoscători pentru ceea ce aveți în clipa de față. Explorați acele părți ale vieții care vă aduc bucurie, nu vă analizați mereu trecutul și nici nu vă faceți tot timpul griji cu privire la viitor.

V-ar putea interesa și:

Lecțiile importante pe care le poți învăța după o despărțire

Ikigai – conceptul japonez care te ghidează să-ți găsești fericirea și adevăratul scop în viață

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.