Sănătate

Ginsengul – un tonic neprețuit pentru organism. 7 beneficii dovedite științific

Ginseng a fost folosit în medicina tradițională chineză timp de secole. Această plantă cu creștere lentă și cu rădăcini cărnoase poate fi clasificată în trei moduri, în funcție de durata de cultivare: proaspătă, albă sau roșie. Ginsengul proaspăt este recoltat înainte de 4 ani, în timp ce ginsengul alb este recoltat între 4-6 ani, iar ginsengul roșu este recoltat după 6 ani,  sau chiar mai mulți.  Studiile efectuate de-a lungul timpului asupra acestei plante, au evidențiat următoarele beneficii pentru sănătate:

  1. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Unele cercetări au dovedit că această plantă poate ajuta la reducerea stresului oxidativ prin creșterea activităților enzimatice antioxidante.
  2. Îmbunătățește funcționarea creierului.
  3. Ameliorează disfuncția erectilă.
  4. Întărește sistemul imunitar – unele studii au demonstrat eficiența acestei plante chiar și asupra pacienților cu cancer, supuși unor intervenții chirurgicale sau unui tratament cu chimioterapie.
  5. Poate reduce riscul de a face unele tipuri de cancer (la gură, esofag, colon, ficat, sau cancer pulmonar)
  6. Combate oboseala și crește nivelul de energie.
  7. Reduce nivelul zahărului în sânge, îmbunătățește funcțiile pancreasului și stimulează producția de insulină.

Ginsengul se găsește în magazine naturiste, sub formă de pulbere, ulei, sau capsule.

 

V-ar putea interesa și:

Turmericul – condimentul de bază al mâncărurilor din India, are și numeroase beneficii pentru sănătate

Goji, fructele minune. Tratează o mulțime de boli și ne ajută să slăbim

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.