Food&Drinks

Goji, fructele minune. Tratează o mulțime de boli și ne ajută să slăbim

Aceste fructe de culoare roșie-portocalie vin tocmai din China, unde sunt consumate de sute de ani. Asiaticii sunt convinși că, pe lângă multe alte beneficii pe care le au pentru sănătate, pot prelungi durata vieții.

Goji – beneficii

Aceste fructe pot trata mai multe probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, febra și problemele oculare provocate de îmbătrânire.  Ele pot fi consumate crude, uscate, fierte sau pot fi folosite la ceaiuri, sucuri, vinuri și chiar în compoziția unor medicamente.

Fructele de goji sunt extrem de bogate în antioxidanți naturali, care au rolul de a proteja organismul și de a lupta împotriva radicalilor liberi. De asemenea, conțin un tip complex de amidon care îmbunătățește imunitatea și energizează organismul.

Fructele de goji conțin și vitamina A, care protejează corpul împotriva bolilor de piele, ajută la menținerea acurateții vizuale și întărește sistemul imunitar.

Unele studii au arătat chiar că cei care consumă aceste fructe în mod regulat au observat o îmbunătățire a stării de spirit.  Se crede că goji contribuie  și la prevenirea bolii Alzheimer.

 Goji – ne ajută să slăbim. Aceste fructe ajută mult la arderea grăsimilor în exces. Este suficient să mănânci un pumn de fructe în fiecare dimineață, alături de  un iaurt.  Datorită conținutului bogat de fibre și elemente esentiale, îți vor oferi toată energia de care ai nevoie și te vor ajuta să uiți de dulciuri.

 Goji – contraindicații

Totuși, consumarea acestor fructe are și anumite contraindicații, deoarece pot să interacționeze cu unele medicamente administrate, cum ar fi cele pentru subțierea sângelui, diabet sau cele pentru tensiune. De aceea, dacă luați astfel de medicamente, ar fi bine să vă întrebați medicul dacă puteți să consumați și fructe de goji.

Vezi şi alte alimente care te ajută să ai un  organism sănătos. 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.