Sănătate

Grăsimea de abdomen nu este doar o problemă estetică! Ce pericole pentru sănătate poate ascunde

Multe persoane privesc cu superficialitate această problemă, pe care o consideră una strict estetică. Total greșit! Să spunem că reușiți să vă impăcați cu ideea unei siluete mai rotunjoare, dar lucrurile nu se rezumă doar la asta.

Specialiștii au asociat prezența grăsimii în zona abdominală cu o mulțime de afecțiuni, unele foarte periculoase. Și nu, nu doar persoanele supraponderale sau obeze pot avea această problemă, ci și cele care au o greutate normală. Există multe femei aparent slabe, dar care au o cantitate destul de mare de grăsime sub peretele abdominal. Cu cât este mai adânc acest strat de grăsime viscerală, cu atât pericolul să acopere organele interne este mai mare, iar asta poate duce la boli de inimă, demență și cancer!

Până la vârsta mijlocie, bărbații au, în general, un procent mai mare de grăsime în zona abdominală, dar modelul se inversează pe măsură ce femeile ajung la menopauză. Puține dintre ele se bucură de o talie subțire după vârsta de 45-50 de ani, iar asta, subliniem, nu are neapărat legătură cu greutatea lor totală. Spre deosebire de celulele din grăsimea subcutanată, grăsimea viscerală este în esență un organ endocrin care secretă hormoni și o serie de alte substanțe chimice legate de boli care afectează în mod obișnuit adulții în vârstă.

Un studiu amplu efectuat în Marea Britanie a demonstrat legătura directă dintre dezvoltarea bolilor coronariene și creșterea circumferinței taliei pe o perioadă de 20 de ani.  Șansele de a dezvolta boli de inimă s-au dublat în cazul femeilor cu grăsime pe abdomen, iar la fiecare doi centimetri suplimentari în circumferința taliei, riscul crește cu 10 la sută! Un alt studiu, publicat recent în Olanda, a legat, de asemenea, prezența grăsimii pe corp, inclusiv a celei abdominale, de un risc crescut de a face cancer la sân.

Așadar,  dacă nu vreți să vă supuneți la aceste riscuri, trebuie să luați măsuri.  Este vital să vă schimbați obiceiurile alimentare și să încercați să slăbiți, concomitent cu practicarea unor sporturi (inlclusiv a antrenamentelor de tonifiere a mușchilor abdominali).  Numai printr-un efort coordonat veți putea scăpa de încăpățânata grăsime de pe burtă.

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.