Actual

Grecia dă undă verde turismului! 500 de plaje au fost redeschise în acest weekend

Conștiente că turismul este o componentă esențială a economiei, autoritățile de la Atena au decis să redeschidă peste 500 de plaje, transmite Agerpres. Firește, însă, că ieșirea oamenilor la soare se  face cu respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă. Astfel, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul a cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Grecia a înregistrat puţin peste 2.800 de cazuri de COVID-19, dintre care 160 s-au soldat cu decese. Începând din 4 mai, ţara cu 11 milioane de locuitori a început o relaxare progresivă a restricţiilor impuse la jumătatea lunii martie. De astăzi, 18 mai, vor fi redeschise obiectivele arheologice şi vor fi autorizate călătoriile în interiorul Greciei continentale şi spre insula Creta. După o săptămână, pe 25 mai, vor fi autorizate şi călătoriile către restul insulelor.

Și Turcia se pregătește intens pentru a primi turiști și va redeschide hotelurile la începutul lunii iunie. Deși sezonul începe mai târziu anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, hotelierii sunt optimiști, pentru că există speranțe să fie prelungit până la sfârșitul anului. Și în Turcia se vor lua măsuri speciale. La intrarea în unitățile de cazare, se va lua temperatura clienților, bagajele vor fi dezinfectate, iar mesele tip bufet vor dispărea. Preparatele vor fi servite direct la mese, pentru a se evita astfel statul la cozi. De asemenea, deserturile, fructele și salatele vor fi așezate pe farfurii de unică folosință. Camerele nu vor fi folosite timp de 24 de ore după eliberare, iar în lifturi va avea voie să intre o singură persoană, cu excepția familiilor.  Măsuri de distanțare socială vor exista și la piscine și pe plaje.

 

V-ar putea interesa și:

„Epidemia de coronavirus se apropie de sfârșit!”. Ce specialist intens mediatizat afirmă acest lucru

 

 

loading...
----------------------
Loading...