Actual

Gunoi de grajd împrăștiat în parcuri – este metoda inedită folosită în Suedia, pentru a alunga petrecăreții de 1 mai

Autoritățile din Lund au alungat petrecăreții cu gunoi de grajd

Încă de la începutul pandemiei, Suedia s-a comportat altfel decât majoritatea țărilor afectate de coronavirus. Dar ultima găselniță a autorităților din orășelul Lund este de-a dreptul hilară. Ca să-i descurajeze pe oameni să se strângă în grupuri, o tonă de gunoi de grajd a fost împrăștiată în parcul central!

În mod normal,  în 30 aprilie, după asfințit, în Suedia se sărbătorește Noaptea Valpurgiei, în prezența a mii de persoane. Tradiția spune că vrăjitoarele și demonii se dezlănțuie pentru câteva ore. De data aceasta, însă, se pare că s-au dezlănțuit fără martori!

”Lund se poate transforma într-un focar de coronavirus în ultima noapte din aprilie. Cred că a fost o inițiativă bună”, a spus unul dintre membrii Consiliului Local, Gustav Lundblad. În plus, autoritățile împușcă doi iepuri dintr-un foc: îndepărtează petrecăreții și fertilizează gazonul.

Suedezii – tot mai aproape de imunizarea colectivă

Așa cum scriam și la începutul articolului, Suedia a mers împotriva curentului încă de la începutul pandemiei, refuzând să închidă activitățile scolare și economice, deși toată lumea a criticat această atitudine. Ei bine, se pare că a făcut alegerea corectă, deoarece epidemiologii din această țară spun că, în câteva săptămâni, se va ajunge la imunizarea colectivă.  Din păcate, nu fără costuri: rata mortalității este destul de mare, din cauză că boala a ajuns, încă nu se știe cum, în multe cămine pentru bătrâni, unde a făcut ravagii. Majoritatea celor 15.322 de cazuri de coronavirus din Suedia (țară cu 10 milioane de locuitori) sunt în Stockholm şi regiunile învecinate, în restul ţării incidenţa fiind foarte scăzută.

Numărul de cazuri de coronavirus din Suedia este aproape dublu faţă de Danemarca (8.108 cazuri şi 370 de morţi) şi Finlanda (peste 4.000 de cazuri şi 141 de morţi), care au  impus populaţiei să rămână acasă. Întrucât populaţiile lor sunt de circa 5 milioane de locuitori fiecare, jumătate faţă de Suedia, ratele sunt aproximativ la fel.

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.