Food&Drinks

Hidratarea în exces – la fel de periculoasă ca hidratarea insuficientă. Șapte semne care vă arată că beți prea multă apă

Da, apa este crucială pentru buna funcționare a corpului, dar ce e prea mult, strică. Și știți de ce? Suprahidratarea  duce la scăderea nivelului de electroliți în organism, determinând dureri de cap, greață, slăbiciune și chiar probleme de sănătate mult mai grave.

Iată cum puteți ști dacă sunteți în această situație:

  • Beți deseori apă și când nu vă este sete. Experții sunt de părere că cei mai mulți dintre oameni își satisfac nevoile zilnice atunci când organismul le-o cere. Deși este important să vă hidratați suficient, mai ales atunci când faceți activități fizice intense, ori când este foarte cald afară, suprahidratarea duce, așa cum spuneam înainte, la un dezechilibru al electroliților (electroliții precum magneziul, sau potasiul ajută la reglarea bunei funcționări a organelor, de la rinichi până la inimă).
  • Urina voastră este perfect clară. Specialiștii afirmă că urina de culoare galbenă, precum limonada, indică un nivel perfect de hidratare, iar urina incoloră poate semnifica faptul că beți prea multe lichide.
  • Urinați prea des în timpul nopții. Majoritatea oamenilor urinează de 6-7 ori într-un interval de 24 de ore. În afara unor afecțiuni ale tractului urinar, sau de cazul în care suferiți de probleme de prostată, diabet zaharat, slăbiciune a mușchilor pelvieni, urinările frecvente pot fi un semn al suprahidratării.
  • Aveți deseori mâinele, picioarele și chiar buzele umflate. Consumul prea mare de apă, spun specialiștii, poate duce la scăderea nivelului de sodiu în sânge, iar acest lucru poate determina celulele corpului să se umfle și să rețină fluidele.
  • Migrene persistente.
  • Stări inexplicabile de greață. Suprahidratarea duce frecvent la deranjamente ale stomacului.
  • Stare permanentă și persistentă de oboseală.

Dacă aveți mai multe dintre simptomele enumerate mai sus, e clar – beți mult mai multă apă decât are organismul vostru nevoie. Soluția este simplă: reduceți cantitatea de lichide consumată zilnic.

 

V-ar putea interesa și:

Este apa cu lămâie o băutură miraculoasă? Aflați părerile pro și contra

Vouă cum vă place să vă beți cafeaua? Iată cum puteți să-i îmbogățiți gustul!

loading...
----------------------
Loading...