Sănătate

Hidroxiclorochina – este, într-adevăr, eficientă în tratarea COVID-19? Medicamentul e deja testat oficial!

Hidroxiclorochina – testată de o companie elevețiană

Descoperirea cât mai rapidă a unui tratament pentru boala COVID-19 este o prioritate absolută la nivel mondial, așa că oamenii de știință depun eforturi considerabile pentru a scoate pe piață un medicament eficient.

Potrivit Radio Europa Liberă, compania elevețiană Novartis a primit aprobarea pentru a testa oficial hidroxiclorochina – medicamentul promovat în repetate rânduri de Donald Trump  – și pentru a stabili dacă ajută, într-adevăr, la ameliorarea simptomelor pacienților cu COVID-19.

Acest medicament, care este utilizat pentru tratarea malariei, a poliartritei reumatoide și a lupus-ului, este folosit deja, în regim de urgență, și în tratarea pacienților infectați de noul coronavirus, dar încă nu și-a dovedit clar eficiența.  Compania Novartis, care produce hidroxiclorochină, intenționează să includă în partea finală a studiului său clinic 440 de pacienți din SUA.

Deocamdată, există temeri că hidroxiclorochina ar putea avea unele efecte secundare,  precum probleme cardiace, sau pierderea vederii. Tocmai de aceea, reprezentanții Norvartis trebuie să stabilească, după încheierea studiului clinic, dacă acest medicament este periculos sau nu pentru cei cărora li se administrează.

Și în România, hidroxiclorochina este folosită deja în tratarea pacienților cu COVID-19, după ce țara noastră a primit o donație de peste un milion de doze din partea companiei Sandoz, parte a grupului Novartis.

 

 

loading...
----------------------
Loading...