Sănătate

Iată ce se întâmplă în corpul vostru dacă nu mâncați suficiente fructe și legume!

Poate părea ciudat, dar există persoane (și nu puține), care nu mănâncă decât foarte rar fructe și legume.  Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne recomandă consumul a trei porții de legume și două porții de fructe pe zi, pentru o viață sănătoasă și activă. Care sunt efectele pe termen lung ale unei diete care exclude aceste alimente?  Grave, fără doar și poate:

  • carențe severe de minerale și vitamine (chiar dacă acestea se găsesc și în alte alimente, nu este suficient)
  • apariția unor probleme digestive. Fructele și legumele conțin celuloză și fibre, care reglează tranzitul intestinal. În lipsa acestor substanțe, veți fi predispuși la constipație, hemoroizi, etc.
  • crește riscul de a face cancer.  Legumele și fructele sunt bogate în antioxidanți, care pot reduce  efectele nocive ale radicalilor liberi și pot proteja organismul de daunele celulare.
  • puteți să vă îngrășați. Cu siguranță că persoanele care nu consumă fructe și legume, obișnuiesc să își umple farfuria cu alimente bogate în calorii și în grăsimi nesănătoase, iar efectul pe termen lung este previzibil: acumularea de kilograme în plus!
  • crește riscul de a face diabet. Lucrurile sunt înlănțuite, iar creșterea în greutate despre care vorbeam în punctul anterior și mai ales o alimentație bogată în grăsimi și alimente procesate pot duce la apariția diabetului zaharat de tip 2.
  • presiunea sanguină crește. Consumul alimentelor bogate în sodiu și eliminarea fructelor și legumelor va duce, aproape sigur, la creșterea tensiunii arteriale.
  • crește riscul de a face boli cardiace
  • veți fi mai predispuși spre depresie.  Mai multe studii efectuate în ultimii ani au arătat că o dietă bogată în fructe și legume poate contribui la o bună sănătate mentală, în timp ce o alimentație haotică poate duce la episoade de anxietate și depresie.

V-ar putea interesa și:

Ce sunt antioxidanții și care este rolul lor în organism

Vitaminele – esențiale pentru organism. Ep. 2 – complexul de vitamine B

loading...
----------------------
Loading...