Actual Featured

În ajunul Crăciunului într-o comună din Bistrița localnicii au avut șansa să îl vadă pe Moș Crăciun care a împărțit peste 5000 de cadouri

În Ajunul Crăciunului, localnicii din comuna Livezile, judeţul Bistriţa-Năsăud, au avut parte de un spectacol de zile mari.Un car alegoric a făcut mare vâlvă pe uliţe. Moş Crăciun a fost ajutat de reni, spiriduşi şi crăciunițe, care au împărţit peste 5.000 de daruri dulci.

De câţiva ani, în această comună din Bistriţa, oamenii primesc vizita unui car alegoric în ajunul Crăciunului. Atracţia principală este sania împodobită frumos, unde Moşul, flancat de craciunite şi elfi, împarte copiilor nerăbdători dulciuri: bomboane, napolitane, cornuri şi câte o felicitare.

De la mic la mare, localnicii sunt bucuroşi să îl întâlnească pe Moş Crăciun şi spun că aşa simt şi ei că vin sărbătorile.

Localnică: „Ne uităm la reni, ne uităm la Moş şi la oameni care dau dulciuri la copii şi mulţumim frumos. Cântă, strigă moşul foarte frumos, se vede că vine Crăciunul”.

Mamă: „Îl așteptăm pe Moşul, copiii sunt nerăbdători. E o bucurie pe care o împărtășesc cu copiii, pentru copii mai mult”.

Cum anul acesta e mai special, renii şi crăciunițele s-au asigurat că măsurile de distanţare sunt respectate.

Crăciuniţă: „Avem aici napolitane, tot felul, ce să bucure sufletul copiilor, e un sentiment foarte plăcut să-i vezi cum aşteaptă”.

Măș Crăciun: „Având în vedere că e o situaţie mai specială cu păstrarea distanţei, fiecare cetăţean iese la poartă şi un moş sau o crăciuniţă merge şi îi dă un cadou”.

Traian Simionca, primarul comunei Livezile (Moş Crăciun): „Venim cu acest colind frumos să vestim Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, le aducem daruri, bomboane, ciocolată, napolitane, tot felul de dulciuri oamenilor, copiilor, fiindcă azi este o zi sfântă, se naşte Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi suntem şi într-o perioadă mai grea pentru ţara romanesca în pandemie”.

Până la lăsarea serii, Moş Crăciun vă ajunge pe la toate casele din comună.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.