Featured Sănătate

În realitate, berea are o mulțime de beneficii atunci când este consumată cu moderație

Berea are o reputație care nu-i face deloc cinste. Este una dintre cele mai temute băuturi alcoolice din cauza caloriilor sale. În realitate, berea are o mulțime de beneficii atunci când este consumată cu moderație, dar poate aduce câteva kilograme în plus dacă se pierde măsura. Iată cât de mult îngrașă berea!

Consumul moderat de bere nu influențează greutatea corporală. Cu toate astea, odată ce se depășește o anumită cantitate zilnică, caloriile din bere pot îngrășa. Din fericire, dacă consumi cu moderație, te poți bucura de beneficiile acestei băuturi.

Atunci când este preparată în mod tradițional, berea te poate feri de pietre la rinichi, te ajută cu digestia și chiar combate colesterolul rău, potrivit dozadesănătate.ro.

Berea se obține din 4 ingrediente de bază, dar la aceste se pot adăuga și ingrediente auxiliare. Ingredientele de bază sunt orzul, hameiul, apa și drojdia de bere, iar ingredientele auxiliare sunt mai numeroase, dar nu sunt obligatorii. Grâul, secara, zaharurile sau plantele aromatice pot fi folosite la prepararea berii ca ingrediente auxiliare.

Câte calorii are berea și cât de mult îngrașă
O sută de mililitri de bere blondă are 42/43 kcal. Aceeași cantitate de bere brună ajunge la 48 kcal, iar berea fără alcool are doar 27 kcal.

Deși este printre băuturile alcoolice cu cele mai puține calorii, dacă bei mai mult de 250 ml pe zi, echivalentul a 90 kcal, este foarte posibil să iei în greutate. O halbă de 500 ml de bere are aceleași calorii pe care le are o felie de tort cu ciocolată și nu există îndoială că un astfel de regim alimentar zilnic duce la îngrășare.

De ce îngrașă berea
Răspunsul la această întrebare nu este deloc o surpriză. Medicii recomandă consumul redus de bere, de preferat la masă, ca să nu iei în greutate. În realitate, berea este consumată în cantități extrem de mari, în special de bărbați, care obișnuiesc s-o bea fără s-o combine cu niciun alt aliment. Acest lucru face ca digestia să se încetinească și să nu se realizeze în mod corespunzător, potrivit dr. Diana Artene.

Câte calorii au alte băuturi care conțin alcool
Potrivit nutriționistului Eva Iorțan, vinul sec are în jur de 70 kcal la 100 de ml. Vinul dulce ajunge şi la 170 de kcal la 100 ml. Ţuica sau pălinca au aproximativ 80 de kcal la 100 ml.

Cele mai bogate în calorii sunt lichiorurile, în special cele cu ciocolată, care pot ajunge la 400 de kcal pe 100 de ml.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.