Actual Featured

Începe campania de vaccinare în SUA! Oficiali ai administrației Trump printre primii vaccinați

Oficiali ai administrației Trump vor fi printre primele persoane care vor fi vaccinate împotriva Covid-19, au anunțat surse citate de BBC News.

Potrivit acestora, personalul de la Casa Albă ar urma să fie vaccinat cu vaccinul Pfizer/BioNTech în cursul acestei săptămâni, însă președintele în exercițiu Donald Trump, care a fost infectat cu noul coronavirus, a precizat că nu este pe lista scurtă.
Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat vineri de Agenția americană pentru Medicamente și oferă o protecție de până la 95%.

Încrederea populației în vaccin ar putea fi însă subminată chiar de către președintele Donald Trump care a spus că nu a fost programat pentru a i se administra vaccinul, dar se va vaccina ”la momentul potrivit”, potrivit The Guardian.

Asta în condițiile în care foștii președinți Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton s-au angajat să se vaccineze public pentru a promova siguranța vaccinului.

Primele trei milioane de doze sunt distribuite în prezent în diverse locații în toate cele 50 de state americane.

Prima tranșă ieșită din producție a plecat de la Michigan duminică, personalul medical și persoanele în vârstă fiind primele categorii cărora le va fi administrat vaccinul începând de luni.

SUA continuă să se confrunte cu un număr mare de decese, doar sâmbătă înregistrând un nou record de 3.309 de victime, bilanțul total fiind de 300.000.

În acest context, campania de vaccinare este văzută ca un moment decisiv în bătălia cu pandemia de coronavirus.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.