O singură zi ne mai desparte de postul Crăciunului, care ține 40 de zile. Este o perioadă în care credincioșii ar trebui să renunțe la deliciile culinare cu care s-au obișnuit și să nu mai consume carne, brânză sau ouă. Ar fi ideal, de asemenea, ca cei care țin acest post să îl privească nu doar ca un prilej de purificare spirituală, ci și ca o pauză de detoxifiere a organismului. Din păcate, multe persoane aleg o alimentație bogată în făinoase și prăjeli, care nu face altceva decât să le consume energia și să le aducă câteva kilograme nedorite. În mod normal, cu puțină imaginație și bunăvoință, chiar și în post se poate mânca bine și sănătos. Este foarte important să nu uităm să îi dăm corpului nostru proteine, care sunt vitale pentru sănătatea celulelor noastre. Bărbații au, în medie, nevoie de 56 g de proteine pe zi, în timp ce femeile trebuie să consume 46 g, pentru o viață echilibrată și sănătoasă. Proteinele animale la care renunțați pot fi obținute, din fericire, din alte surse. Iată câteva exemple:
- Mazărea verde.
- Tofu
- Nuci
- Năut
- Linte
- Orez brun
- Fasole roșie
- Broccoli
- Quinoa
- Hrisca
- Semințe de chia
- Pudră de cacao
Cu toate aceste alimente se pot alcătui meniuri variate și sănătoase, care să ne furnizeze nutrienții necesari, multă energie și care să nu lase urme vizibile pe silueta noastră.
V-ar putea interesa și:
Adaugă comentariu