Eveniment Featured

Infirmiera de la Matei Balș este un erou pentru toți cei care au fost internați în pavilionul în care a luat foc

Incendiul de la Matei Balș reprezintă una dintre cele mai mari tragedii. Deși nu este primul incident de acest fel, a șocat pe toată lumea. Ancheta este în plină desfășurare, însă până atunci au ieșit la iveală detalii importante, oferite de cei care au fost la fața locului și au participat la salvarea pacienților. Unul dintre eroi a fost o infirmieră, care a oprit alimentarea cu oxigen.

Detalii noi despre infirmiera de la Matei Balș

Ancheta în cazul incendiului de la „Matei Balș” este în derulare, pentru a fi depistată exact cauza incendiului și cum s-a produs întregul incident. Printre cei chemați la audieri se numără asistente, medici, infirmiere și alte cadre medicale, care au fos de față la incendiu.

Unul dintre eroii care au încercat să salveze victimele incendiului a fost o infirmieră. Aceasta a avut inspirația de o opri alimentarea cu oxigen a secției și de a-l acoperi pe acesta cu o pătură. Deși ar fi încercat să procedeze la fel și cu alți pacienți din salon, nu a mai reușit, pentru că fumul era prea dens și nu putea înainta.

Dacă oxigenul continua să fie livrat în pavilionul Matei Balș care a luat foc, având în vedere că oxigenul este o sursă inflamabilă. se producea o tragedie și întreaga clădire putea lua foc. Deși anchetatorii nu au putut dezvălui identitatea erorinei de la Matei Balș pentru că ancheta este încă în curs, sursele faxnews.ro au aflat câteva detalii despre infimiera care a salvat spitalul.

Conform faxnews.ro, aceasta lucra de mai bine de 20 de ani la spitalul Matei Balș și era foarte apreciată în rândul colegilor, având o carieră impecabilă, fiind rescunoscută pentru dăruirea sa.

În momentul incendiului, pe tură erau 2 infirmere și 2 asistente, care au făcut tot ce au putut să salveze pacienții, alături de alte cadre medicale. Avocatul care se ocupă de caz a declarat că toate cadrele medicale au făcut tot ce se putea, iar infirmierele au fost primele care au reacționat.

„Este evident că nu se poate vorbi de culpa cadrelor medicale, este foarte clar că reacția a fost promptă, a fost un incident regretabil, infirmierele au fost primele care au luat contact cu focul, iar una dintre ele a avut și prezența de spirit de a opri alimentarea cu oxigen. Dacă nu se oprea, aveam și explozie”, a spus avocatul.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.