Poke bowl s-a născut ca un preparat sărac din bucătăria hawaiană, dar acum este din ce în ce mai la modă., fiind un aliment cu ingrediente proaspete.
Poke, sau Poke Bowl, este un preparat tradiţional hawaian servit într-un bol, pe bază de orez, legume şi cuburi de peşte crud, la care se adaugă ulei, avocado, condimente precum sosul de soia.
Pescarii hawaieni l-au folosit prima oară, iar acum reprezintă o masă sănătoasă, completă şi gustoasă, scrie Mediafax.
„Printre avantajele formulei, personalizarea iese în evidenţă. Datorită compoziţiei diferitelor ingrediente care satisfac cel mai bine gustul sau nevoile nutriţionale particulare, cum ar fi absenţa glutenului şi a lactozei.
Un alt aspect pozitiv se referă la prezenţa grăsimilor nesaturate din peşte, ulei de măsline, avocado, fructe uscate, seminţe oleaginoase, vitamine şi săruri minerale”, explică specialistul italian Stefano Vigo.
Adaugă comentariu