Sănătate

Învață să îți asculți corpul! Nouă simptome care pot sugera o problemă cardiacă

Bolile de inimă sunt principala cauză a mortalității la nivel mondial. Majoritatea acestor afecțiuni sunt cauzate de o dietă  proastă, un stil de viață sedentar și nesănătos, fumat, un mediu poluat ș.a.m.d. O problemă și mai mare decât faptul că multe persoane ajung să facă boli cardiovasculare este faptul că ignoră primele simptome și ajung la medic mult prea târziu.  Sigur, este foarte greu să vă diagnosticați singuri, dar puteți să acordați, totuși, atenție, unor semnale de alarmă,  despre care vom vorbi în cele ce urmează:

1.    Amețeli și dificultăți de respirație. Dacă nu suferiți de astm bronșic sau de vreo boală pulmonară obstructivă cronică, atunci aceste simptome ar putea fi indiciul unor probleme cardiace.

2.    Stare de rău digestiv. Uneori, atacurile de cord pot surveni în urma unor simptome aparent atipice, precum durerile de stomac, indigestie, vărsături, sau senzație puternică de greață.

3.    Presiune în piept. Simțiți parcă o greutate în cutia toracică? O stare de disconfort, ca și cum ceva v-ar apăsa tot timpul pe piept? Ar putea fi un simptom al unei probleme cardiace.

4.    Durere în piept. Nu toate durerile pe care le simțiți în aceaată zonă au legătură cu inima, însă trebuie să deveniți atenți mai ales în momentul în care le simțiți prezente sub stern, în partea stîngă a toracelui.

5.    Dureri neobișnuite în alte zone ale corpului. Durerile care anunță o boală cardiacă nu sunt prezente doar în zona pieptului. Ele pot apărea în gât, zona maxilarului, sau chiar în partea dreaptă a cutiei toracice.

6.    Anxietatea. Dacă această stare de neliniște este însoțită de amețeli, poate fi modul în care corpul tău îți spune că inima ta are o problemă.

7.    Aspectul tern și cenușiu. Persoanele care sunt pe cale să sufere un atac de cord au, de multe ori,  o stare fizică proastă și arată foarte rău, iar pielea lor capătă o nuanță gri. Atenție, deci, la aceste simptome!

8.    Palpitații. Bătăile rapide, neregulate ale inimii, însoțite de slăbiciune, amețeală sau dificultăți de respirație, pot fi, de asemenea, semne ale unei probleme cardiace, cum ar fi insuficiența cardiacă, aritmia,  sau chiar semnalează iminența unui atac de cord.

9.    Oboseală sau slăbiciune accentuate. Specialiștii spun că multe persoane care au suferit un infarct au simțit înainte o stare de slăbiciune severă. Acest simptom este prezent în special la femei.

Sigur că  multe dintre simptomele prezentate mai sus pot fi semnele unei boli de inimă, sau, la fel de bine, ale unei alte boli. Nu spune nimeni ca la prima senzație de oboseală să dați fuga la medic, însă trebuie să vă monitorizați corpul cu multă atenție, iar dacă aveți dubii, sau dacă unele simptome persistă mai multe zile, atunci chiar trebuie să cereți ajutorul unui specialist!

V-ar putea interesa și:

Somonul întărește inima, curăță pielea și îmbunătățește memoria. Află și alte beneficii ale acestui pește

Zece obiceiuri nocive pentru inima ta! La ce trebuie să renunți ca să fii sănătos

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.