Stil

Învață să îți iubești corpul, în ciuda defectelor sale! Află cum poți face acest lucru

 Cam cât de des te privești în oglindă cu negativitate și suferi pentru că ți se pare că nu ești așa cum ți-ai dori să fii? Dacă răspunsul este “niciodată”, atunci, bravo ție! Acest articol nu ți se adresează. El este destinat acelor femei care își descoperă zilnic mii de de defecte care le fac profund nefericite și care le subminează încrederea în sine: ba sânii sunt prea mici, ba burta prea mare, coapsele prea groase, picioarele prea scurte,  ș.a.m.d.

Nu vi se pare, totuși, că această atitudine este neproductivă și distructivă? Iată câteva trucuri care ar putea funcționa și care vă vor ajuta să vă iubiți corpul, chiar așa plin de imperfecțiuni cum este el:

Sănătate înainte de aspect. O să descoperiți cu încântare că întreaga voastră viață se va schimba în bine, în momentul în care veți fi mult mai preocupate de sănătate, decât de aspectul fizic. Trebuie să învățați să aveți grijă de corpul vostru, iar asta înseamnă să faceți mișcare, să mâncați sănătos și să dormiți suficient. Nu aveți idee ce satisfacție veți simți în momentul în care veți face toate aceste lucruri. Iar aceste noi obiceiuri sănătoase vor aduce și o altă schimbare: veți începe să slăbiți și să vă apropiați de forma pe care v-o doreați. Toate aceste schimbări trebuie făcute însă lent, cu multă răbdare, fără a urmări cu încrâncenare un scop anume.

Întregul tablou contează mai mult decât detaliile. Aspectul vostru general nu este definit de niște vergeturi, puțină celulită sau un abdomen mai proeminent.  Dacă aveți o postură dreaptă, v-ați îmbrăcat cu haine care vă avantajează, purtați un machiaj care vă pune trăsăturile în valoare și un zâmbet mare pe față, veți arăta de milioane. Numai proștii și frustrații se vor încăpățâna să remarce părțile negative, iar părerea lor nu contează, nu?

Ce poți face, în loc de ce nu poți face. Trebuie să te împaci cu ideea că există lucruri pe care le poți schimba la tine, dacă îți dorești cu ardoare acest lucru, dar există și lucruri în privința cărora nu poți face nimic și nu trebuie să fii nefericită din cauza asta. De pildă, dacă ești mignonă, nu ai cum să te transformi într-un manechin de podium; în schimb, dacă ai câteva kilograme în plus, poți scăpa de ele cu puțină străduință. Trebuie să lucrăm cu ceea ce avem și să încetăm să ne comparăm cu alte persoane, chiar dacă ne-am dori să le semănăm. De fapt, ideal ar fi să nu ne dorim să semănăm cu nimeni, ci să devenim cea mai bună și mai frumoasă versiune a noastră.

Stilul, înainte de frumusețe. Frumusețea este subiectivă și trecătoare, dar stilul rămâne. Am văzut femei trecute de 70 de ani, care emanau o eleganță ieșită din comun, îmbrăcate cu bun gust, cu o atitudine și personalitate care pur și simplu te vrăjeau. Asta înseamnă să ai stil. Stilul nu se demodează niciodată.

Șapte lucruri pe care bărbații le găsesc neatrăgătoare la o femeie

Cum să ai pielea frumoasă la orice vârstă!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.