Stil

Învățați câteva trucuri “furate” de la fotomodele, pentru a avea cele mai reușite fotografii

Nu toată lumea e fotogenică, asta e clar! Dar chiar și persoanelor care se încadrează în această categorie, tot li se poate întâmpla să aibă unghiuri mai proaste, sau să “strice” fotografia, din cauza unei poziții greșite a corpului. În zilele noastre, mai ales de când a devenit atât de firesc să ne împărtășim toate trăirile și experiențele pe Facebook și Instagram, trebuie să avem poze reușite. Pentru asta, puteți apela la câteva trucuri, pe care fotomodelele le știu foarte bine:

  • Atitudinea corporală – dacă faceți o fotografie în care vreți să apăreți întreagă, este foarte important să stați drepte, cu umerii trași în spate, să sugeți burta (dacă aveți) și, pentru iluzia unui corp mai subțire, să vă ridicați ușor pe vârfuri și să așezați un picior în față. Nimeni nu va arăta bine într-o poză dacă va avea o poziție neglijentă, cu spatele îndoit și umerii căzuți. Nimeni!
  • Nu țineți mâinile lipite de corp! Este foarte important să le depărtați ușor de trunchi, într-o atitudine cât mai firească, poate chiar să așezați una în șold, sau să țineți ceva în mână, cum ar fi un pahar cu o băutură răcoritoare, ori un buchețel de flori. Nici picioarele nu trebuie să le țineți lipite una de alta, dacă nu vreți să arătați dizgrațios.
  • Nu stați ca la poza de buletin. Răsuciți corpul într-un unghi de 45 de grade, unghi care avantajează cam pe toată lumea.
  • Încercați să creați unghiuri cu corpul vostru, așezându-vă picioarele și mâinile în tot felul de poziții, dar pe care ar fi indicat să le studiați înainte de ședința foto, ca nu cumva să pară forțate și ridicole.
  • În cazul selfie-urilor, trebuie să descoperiți mai întâi ce unghiuri vă avantajează și ce expresii ale feței. Vă stă bine zâmbitoare, sau puțin încruntată, cu bărbia scoasă în față și capul aplecat spre spate? Foarte bine, așa să pozați.
  • Alegeți lumina potrivită. În principiu, lumina trebuie să vă cadă direct pe față, ca să evitați umbrele nedorite, care vă pot distorsiona trăsăturile.
  • Abordați râsul fals. Asta, cu atât mai mult cu cât aveți o dantură frumoasă. Prefaceți-vă vesele , ca și cum tocmai ați fi auzit cea mai bună glumă – astfel, fotografiile vor ieși mai naturale. Totuși, nu trebuie nici să exagerați cu râsul (adică să nu fie cu gura până la urechi), pentru că veți arăta fals și vă va evidenția toate ridurile.
  • Aplecați-vă puțin capul. În spate, în față, sau lateral, cât să pară firesc și, din nou, să nu stați țepene, ca la poza de pașaport.
  • Dacă vreți să păreți mai înalte și cu picioare interminabile, rugați fotograful să vă pozeze de jos în sus, fără să exagereze, însă.
  • Asigurați-vă că faceți muuuulte fotografii, pentru că uneori, din zeci de poze, abia dacă puteți alege una cu adevărat reușită.

V-ar putea interesa și:

Ikigai – conceptul japonez care te ghidează să-ți găsești fericirea și adevăratul scop în viață

5 metode prin care japonezii reușesc să-și prelungească viața și să rămână supli și sănătoși

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.