Frumuseţe

Îți apar coșuri, sau erupții pe față, fără să știi de ce? Poate ar trebui să dai vina pe anumite alimente

Am auzit cu toții expresia că frumusețea vine din interior, iar lucrul acesta este perfect adevărat. Faptul că nu te hidratezi suficient,că bei alcool, sau că mănânci anumite alimente, se poate reflecta în aspectul tenului tău. Studiile au demonstrat că anumite alimente irită pielea și pot duce la erupții acneice nedorite. În special persoanele cu tenul gras ar trebui să fie atente la ceea ce mănâncă. Puteți stabili dacă sunteți sau nu în această situație, observându-vă cu atenție pielea și modul în care reacționează, după ce ați consumat următoarele:

  1. Lactate. Laptele este, se știe,  un produs inflamator, care poate declanșa acneea, iar lucrurile devin și mai grave în cazul acelor persoane care sunt intolerante la lactoză. Dacă observați că aveți probleme cu tenul după ce ați consumat lapte de vacă, poate n-ar strica să îl înlocuiți cu lapte de migdale, orez, sau soia.
  2. Gluten. Acesta este rezultatul amestecului a doua proteine responsabile cu textura și elasticitatea aluatului din care se fac pâinea, sau pastele. Din fericire, acum există pe piață o varietate destul de mare de produse care nu conțin gluten.
  3. Anumite legume (cartofii, roșiile, ardeiul iute, vinetele) pot produce erupții acneice sau pete de roșeață în cazul persoanelor foarte sensibile. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de alcaloizi (substanțe foarte iritante) pe care îl conțin așa-numitele „legume de nisip”. Sigur că legumele enumerate mai sus au și beneficii importante pentru organism, dar persoanele care se confruntă cu probleme cu tenul, ar trebui să le consume mai rar.
  4. Zahăr. Acesta este un factor major care contribuie la erupțiile cutanate, oricât de puțin ne-ar plăcea să auzim asta. Deci, de dragul pielii, stați cât mai departe de dulciuri, pentru a preveni inflamațiile și fluctuațiile hormonale, care afectează tenul.

V-ar putea interesa și:

Mic ghid de îngrijire a pielii în timpul toamnei

Trei mituri despre piele în care nu ar (mai) trebui să credeți

 

 

 

Loading...