Sănătate

Îți este frig mai mereu? Iată câteva posibile explicații ale acestui fenomen

Simți nevoia foarte des să iei pe tine un pulover în plus, deși cei din jur îți spun că temperatura mediului în care te afli este optimă? Ei bine, specialiștii sunt de părere că această senzație poate fi simptomul unor alte probleme, cum ar fi:

  1. Ai un deficit de  fier. Celulele roșii au nevoie de fier pentru a transporta oxigenul în sânge, iar nivelurile scăzute ale acestui mineral pot afecta circulația sanguină. Cel mai adesea, în acest caz, veți simți o răceală pronunțată în extremitățile membrelor.
  2. Ai nevoie de mai multă vitamina B12. Lipsa acestei vitamine poate duce la anemie, amorțeală în membre și un nivel scăzut de energie, iar toate acestea generează, la rândul lor, senzația de frig.
  3. Ai o problemă cu glanda tiroidă. Atunci când corpul tău nu produce suficienți hormoni tiroidieni pentru a-ți regla metabolismul, ai putea sa simți mereu că ți-e frig. Iar dacă apar și alte simptome, precum căderea părului, constipație, atunci e un semnal clar că trebuie să mergi la medic.
  4. Ești subponderal /ă. Persoanele foarte slabe simt adesea că le este frig, deoarece nu au acel strat de grăsime care funcționează ca un izolator.
  5. Suferi de insomnie și/sau dormi prea puțin. Dacă nu vă odihniți suficient, să știți că oboseala cronică încetinește metabolismul, iar asta duce la răcirea corpului și la acea senzație permanentă de frig.
  6. Ești deshidratat/ă. Atunci când corpul tău nu primește suficientă apă, circulația sângelui are de suferit, iar asta duce, din nou,  la senzație de frig.
  7. Nu ai suficientă masă musculară. Masa musculară produce căldură, menținând temperatura ridicată a corpului. Ideal ar fi să faceți cât mai des mișcare fizică.

V-ar putea interesa și:

Câteva recomandări pentru persoanele care suferă de constipație

Vrei să slăbești mai repede? Opt alimente care impulsionează metabolismul

 

loading...
----------------------
Loading...