Stil

Jobul pe care îl ai nu iți mai aduce nicio satisfacție? 7 semne care îți arată că, poate, este timpul să îl schimbi

Young man have job interview.

Cu toții mai avem câte o zi proastă la birou, poate chiar o săptămână sau două, dar dacă ești în situația în care nu mai reușești să îți aduci aminte când a fost ultima zi bună, când te trezești diminețile cu o groază imensă că trebuie să mergi la lucru, atunci poate chiar ar trebui să te gândești serios să demisionezi.. Știm, este ușor de spus, dar foarte greu de făcut. Nu uitați, însă, că frustrările profesionale sunt adeseori la fel de grave ca cele personale și, în timp, pot duce la anxietate sau depresie severă. Iată o listă cu câteva semne care îți arată că, poate,  e timpul să-ți schimbi locul de muncă:

Stresul de la locul de muncă îți afectează sănătatea. Dacă simțiți foarte des o stare de greață dimineața, aveți insomnii serioase și repetate, poate chiar atacuri de panică, atunci problema este mult mai gravă decât credeți.

Ideile pe care le aveți sunt mereu disprețuite sau ignorate de șefi. Fiecăruia dintre noi îi place ca ideile pe care le are să fie luate în seamă la ședințe, iar unele chiar implementate. Sentimentul că ai constribuit cu ceva la bunul mers al firmei, că îți meriți cu vârf și îndesat salariul, îți crește stima de sine. Dacă, însă, șefii râd sau îți ignoră inițiativele, acest lucru este nu doar insultător, dar îți anulează și motivația. Iar viața este prea scurtă pentru acest gen de insatisfacții.

Ești adesea criticat în public. Cu toții mai avem nevoie, din când în când, de observații constructive, menite să ne îmbunătățească randamentul, cu toții avem nevoie să fim învățați cum să facem lucrurile mai bine, dar toate acestea trebuie făcute de șefi în particular și cu foarte mult tact. Să fii umilit în fața altor oameni nu este deloc o atitudine corectă.

Nu ți se spune niciodată “mulțumesc”. Toți avem nevoie de aprecieri, toți avem nevoie să știm când am făcut ceva bine.

Simți că nu mai ai niciun scop. Fiecare vrea să simtă că face parte dintr-un proiect important, că aportul lui pentru realizarea acestuia nu este deloc de neglijat. Dacă ai ajuns însă în acel punct în care simți că lucrezi în gol, fără să realizezi nimic bun pentru tine, sau pentru companie, că nu mai este loc să progresezi, atunci ar fi bine să îți reconsideri poziția în firma respectivă.

Te simți ca un număr, nu ca o persoană. Sigur, știm cu toii, nimeni nu este de neînlocuit, dar oamenii vor să lucreze într-un mediu în care să se simtă respectați și apreciați. Dacă șefii tăi nu îți acordă niciodată atenție, nu îți pun nicio întrebare personală, nu te întreabă cum te integrezi în colectivul pe care îl conduc, atunci vei ajunge să te simți ca o piesă mică și nefolositoare într-o uriașă mașinărie.

Ai anumite suspiciuni. Dacă nu mai ai încredere în șefii tăi sau în companie, pentru că bănuiești că desfășoară unele activități dubioase, unele poate chiar la limita legii, atunci este timpul să pleci.

Cea mai complicată întrebare: Ce îşi doresc femeile?

Cinci metode prin care să vă îmbunătățiți randamentul și puterea de concentrare la locul de muncă