Food&Drinks

Lămâia – efecte și proprietăți. 9 motive pentru care ar trebui să o consumați zilnic

Lămâile, fructele unui arbust originar din Asia, sunt utilizate în scopuri culinare și non-culinare în întreaga lume. Și asta pe bună dreptate, deoarece, pe lângă gustul special pe care îl dau preparatelor, sunt foarte bogate în vitamine și antioxidanți, compuși extrem de prețioși pentru sănătatea noastră. Iată câteva beneficii ale consumului de lămâi:

  1. Ajută la prevenirea virozelor și gripelor. Bogate în vitamina C, ele stimulează producția de neutrofile, un tip de leucocite care joacă un rol esențial în apărarea antiinfecțioasă primară.
  2. Curăță în mod natural și eficient ficatul. Lămâile conțin acid citric, care ajută acest organ să prelucreze și să elimine toxinele.
  3. Ajută la scăderea nivelului colesterolului rău – datorită faptului că sunt bogate în tangeretin, un antioxidant flavonoid, care ajută la reducerea colesterolului din sânge.
  4. Stimulează digestia.  Acidul citric favorizează producția de carbonat de potasiu, un ingredient mineral care reglează PH-ul și ajută la reducerea acidului gastric, mai ales după consumarea unei mese bogate în grăsimi.
  5. Sunt eficiente în tratarea diareei. Dacă beți suc de lămâie, veți scăpa rapid de această problemă neplăcută, deoarece minunatele fructe galbene conțin un antiseptic capabil să elimine bacteriile vinovate pentru scaunul moale.
  6. Previn apariția cheagurilor în sânge, responsabile de tromboflebite, sau accidente vasculare, datorită acidului citric, care este un excelent anticoagulant și menține fluiditatea sângelui.
  7. Combat formarea celulelor canceroase. Specialiștii afirmă că, dacă beți un pahar de suc de lămâie zilnic, veți reduce semnificativ riscul de a face cancer.
  8. Sunt inamici de temut ai celulitei. Sucul de lămâie stimulează diureza și previne retenția de fluide în organism, principala cauză a apariției celulitei.
  9. Ajută la pierderea în greutate, grăbind arderea depozitelor de grăsime.

Lămâile sunt benefice și pentru sănătatea pielii (deoarece ajută la eliminarea petelor și a acneei), dar și pentru un păr frumos și viguros.

 

V-ar putea interesa și:

Lămâi vs limes – care este diferența?

Dieta lui Beyonce. Poţi slăbi cu apă plată cu lamâie

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.