Stil

Lecțiile importante pe care le poți învăța după o despărțire

Despărțirile dor, uneori chiar foarte tare. Este foarte greu să acceptăm faptul că o relație pe care am crezut-o solidă, s-a rupt. Dar dacă ar fi să privim puțin și jumătatea plină a paharului, am vedea că o despărțire ne poate învăța anumite lucruri utile despre noi înșine și nu numai:

  • Ascultă-ți intuiția. Știm că e foarte greu ca, atunci când ești orbită de dragoste, să vezi părțile negative ale partenerului tău. Și, totuși, există anumite semnale care te-ar putea avertiza în legătură cu ceea ce va urma, cu condiția să fii suficient de lucidă ca să le dai atenție. De exemplu, un bărbat agresiv se va trăda într-un fel sau altul chiar de la primele întâlniri. La fel, unul care este incapabil să fie fidel. Cine știe, poate dacă ai reuși să vezi acele semne, ai putea să rupi relația înainte ca aceasta să devină foarte dureroasă și toxică pentru tine.
  • Dacă sexul nu este bun, nici relația nu va fi. Lumea are tendința să minimalizeze acest aspect, dar este o mare greșeală. Degeaba ești atrasă de calitățile lui fizice și intelectuale ieșite din comun, să știi că pe termen lung vei fi nefericită, dacă nu vă potriviți în pat. Iar acest aspect poate fi verificat chiar din fazele incipiente ale relației.
  • O despărțire nu te face să fii un om mai puțin valoros. Nu trebuie să te subestimezi dacă vei fi părăsită de un bărbat, nu înseamnă neapărat că a fost vina ta. Dimpotrivă, trebuie să crezi că ești o persoană bună și plină de calități, dar că respectivul nu a fost capabil să vadă și să aprecieze toate acestea.
  • Nu uita cine ești și nu te pune niciodată mai prejos de altă persoană. O relație va funcționa doar dacă există o reciprocitate în toate. Niciunul dintre parteneri nu trebuie să fie mai important decât celălalt. Nevoile tale, visele tale, ambițiile tale, sunt la fel de importante ca ale lui, iar dacă el nu vede lucrurile așa, înseamnă că nu ai pierdut nimic prin această despărțire.
  • Prea multă dependență de partener este nesănătoasă. Nu știm dacă acest lucru a dus la despărțirea voastră, dar este foarte important să înveți pe viitor să nu devii prea dependentă de partenerul tău. Trebui să faci în continuare anumite lucruri singură, să îți acorzi suficient timp pentru tine și hobby-urile tale, să nu îl sufoci, ci să știi să îi acorzi libertatea de care are nevoie. Asta nu înseamnă neapărat că vă iubiți mai puțin.
  • Niciodată să nu rămâi lângă cineva doar pentru că este mai comod așa. Uneori rutina și gura lumii cântăresc greu într-o relație și îi fac pe parteneri să rămână captivi în relație, deși probabil că nu mai au nimic în comun. Nu îți irosi viața lângă un om pe care nu îl mai iubești, cu siguranță că acest lucru te va face nefericită.
  • Alegeți pe cineva care să vă împărtășească valorile. Nu are rost să vă avântați într-o relație cu o persoană cu care nu aveți nimic în comun, în afara unei atracții fizice, trecătoare și aceea. Nu veți putea construi nimic lângă un om care nu trage la aceeași căruță cu voi.

Așadar, o despărțire vă poate arăta ce standarde să aveți pe viitor și cum să vă alegeți partenerul, astfel încât să fie unul de cursă lungă.

 

V-ar putea interesa și:

Cum arată o relație adevărată? 7 obiective pe care trebuie să le urmărești ca să ai o astfel de relație

De ce înșeală cine înșeală? 6 motive care pot duce la infidelitate

Loading...