Stil

Living Coral – culoarea anului 2019, simbolizează viață și speranță

Anul 2019 se anunță unul extrem de plăcut, fie și din punctul de vedere al culorii care va domina podiumurile de modă și campaniile publicitare din întreaga lume. Institutul Pantone a decretat: Coral Living, o nuanță aprinsă de corai, va fi culoarea anului! Trebuie să recunoaștem că e o alegere mai optimistă decât Ultraviolet, care a fost culoarea emblemă a anului care tocmai de încheie!

Conform specialiștilor Institutului Pantone, Coral Living evocă bogăția de nuanțe pe care o găsim în anumite recife de corali de pe fundul mărilor și oceanelor. Cu siguranță, această culoare vibrantă, care l-ar face extrem de fericit pe marele explorator Jacques Yves Cousteau,  se va regăsi în campaniile publicitare ale giganților din diverse domenii: modă, artă, design interior, produse de înfrumusețare, etc.  Alegerea acestei culori este un îndemn către joacă, către experimentare.

Anunțul  Institutului Pantone vine într-un moment în care creșterea temperaturii apei și  intensificarea activităților umane la nivel global continuă să dăuneze recifelor de corali din întreaga lume.

Spre deosebire de Ultraviolet, o culoare rece și greu de purtat, Living Coral este o  culoare caldă și prietenoasă, care va fi ușor de integrat  în ținute vestimentare, sau accesorii.

Moda nu a fost străină de reprezentarea acestei culori. Coraiul a mai fost la modă în anii ’60, apoi în anii ’80, ba chiar s-a mai purtat și prin 2010.

 

V-ar mai putea interesa și:

Reguli de stil de care TREBUIE să uiți

Cinci motive pentru care nu trebuie să ocolim magazinele cu haine la mâna a doua

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.