Eveniment Featured

Logodnă cu minori, în pandemie. Atunci când vine vorba despre tradiția, nimic nu mai contează

Logodnă cu minori, în pandemie. Atunci când vine vorba despre tradiția, nimic nu mai contează. Doi copii de școală generală din județul Dolj și-au unit destinele la o vârstă fragedă, conform obiceiului. De respectarea normalor sanitare nu se pune problema. S-a lăsat însă cu amenzi usturătoare!

Cei doi copii, băiatul de 12 ani și fata de 15 ani, s-au logodit în plină pandemie, așa cum cere tradiția. La petrecere au participat zeci de persoane, deși starea de alertă interzice total astfel de evenimente. La petrecere au participat zeci de persoane. Nimeni nu a purtat mască și nici nu s-a pus problema de respectarea distanței sociale.

Logodnă cu minori, în pandemie!

În videoclipul publicat pe YouTube se vede cum cei doi copii sunt încojurați de rude. Se respectă tradițiile cu sfințenie, însă nu și regulile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID. Cei doi miri par complet debusolați de toată zarva din jurul lor. Petrecerea a avut loc în comuna Coțofenii din Față.

În urma apariției imaginilor de la petrecere pe rețelele de socializare, polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor, relatează Realitatea Plus. Totodată organizatorul petrecerii a primit și o amendă pentru nerespectarea măsurilor sanitară.

Val de comentarii în online: “Nu cred ce văd!”

După cum era de așteptat, imaginile au stârnit un val de revoltă în mediul online.

“Amândoi copilașii sunt triști. Îmi este milă de ei sărăcuții nici nu și-au trăit copilăria. Nu îmi vine să cred ce părinți au”, “Cum te poți bucura la o așa nuntă când îți vezi copii timorați? Nu cred ce văd!”, “Mor de mila copiiilor..”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de cei care au văzut clipul video.

În comunitățile de rromi din România, nunțile între copii nu sunt deloc o raritate. Acest obicei face parte din tradiția și în multe case însă este respectat cu sfințenie.

Potrivit unui raport din cadrul Programului Participării Rrome realizat în 2006, femeia rromă ar fi cea mai vulnerabilă categorie socială din România.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.