Actual

Ludovic Orban a făcut anunțul: când vom ieși din izolare

ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Premierul spune că depinde de noi toți când vom putea să ne relaxăm

Ludovic Orban spune că izolarea la domiciliu va mai dura, deoarece cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 continuă să crească de la o zi la alta. Așadar, nu este exclusă emiterea unor noi ordonanțte de urgență, dacă situația va impune acest lucru.

Revenirea la normalitate depinde de români, susține premierul. Dacă aceștia vor respecta regulile și nu vor încerca să le fenteze, așa cum s-a întâmplat în sute de cazuri, estimările sunt pentru 1 mai, când probabil se va depăși vârful îmbolnăvirilor. Premierul îi roagă pe români să mai reziste și să respecte întocmai măsurile impuse de autorități.

Și Klaus Iohannis îi roagă pe români să fie responsabili

La rândul său, președintele Klaus Iohannis le cere românilor să stea acasă de Paști, pentru că nerespectarea regulilor poate duce la creșterea necontrolată a numărului de cazuri.

“Vremea este frumoasă. Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față, noi în România nu suntem în această fază. La noi în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește. Chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.