Frumuseţe

Machiajul ne poate înfrumuseța, sau, la fel de bine, ne poate urâți. Opt tendințe de make-up care ar trebui să dispară!

La fel ca în modă, și la capitolul machiaj sau coafuri, apar an de an tendințe noi. Nu toate se potrivesc însă oricui. Tocmai de aceea, insistența multor femei de a le aplica cu orice preț și  în orice moment al zilei, poate naște imagini hilare, ca să nu spunem chiar grotești. Se întâmplă, de pildă, să vezi în mall, la orele prânzului, câte o domnișoară bine tencuită pe față, cu gene imense, buze supradimensionate, pomeți strălucitori, de parcă s-ar duce la un bal mascat. Dacă nu vă doriți să afișați o asemenea imagine, iată câteva dintre modele momentului în materie de machiaj, la care ar fi bine să renunțați, sau măcar să le urmați cu multă prudență și numai la anumite ocazii speciale!

  1. Sprâncene foarte groase și negre. De câțiva ani, au revenit la modă sprâncenele bine definite. Până aici, nimic rău, mai ales dacă mama natură v-a înzestrat cu o pereche de sprâncene precum ale modelului Cara Delevigne. Dacă nu, puteți apela la produse de stilizare (creion, pudră, gel, etc.), însă… atenție, aici intervine problema. Nu exagerați cu definirea lor, dacă nu vreți să arătați ridicol. Și oricum, țineți cont de faptul că niște sprâncene foarte groase nu se potrivesc oricărei fizionomii.
  2. Conturul exagerat al buzelor. Toate ne dorim buze ca ale Angelinei Jolie, sau ca ale micuței Kylie Jenner (mă rog, nu mai e chiat atât de micuță), însă dacă depășiți cu muuult conturul natural al buzelor atunci când le creionați, nu o să obțineți deloc efectul dorit, ci dimpotrivă! Există alte trucuri care pot crea iluzia de buze mai pline, la care puteți apela: puțin iluminator deasupra buzei superioare, gloss aplicat pe mijlocul buzei inferioare, etc.
  3. Conturarea feței. Kim Kardashian, sora mai sus pomenitei Kylie, a lansat moda obrajilor conturați violent și imediat toate bloggerițele de pe youtube au vrut să arate ca ea, ba chiar moda a coborât și în stradă, așa că deseori ne-a fost dat să vedem tot felul de Eve chinuite, cu dungi adânci pe obraji. Această tehnică trebuie folosită însă doar pentru ședințe foto sau la ocazii speciale și, oricum, ar trebui lăsată pe mâna specialiștilor. În machiajul de zi cu zi, puțin fard de obraz sau bronzer sunt mai mult decât suficiente!
  4. Strobing. Pentru cine nu știe, este o tehnică prin care se aplică din belșug iluminator în diferite puncte cheie ale feței: pomeți, vârful nasului, colțul intern al ochilor. Acum, dacă fardul folosit are o strălucire discretă, abia sesizabilă, puteți folosi această tehnică și în timpul zilei, însă aveți mare grijă să nu vă transformați într-un glob de discotecă!
  5. Prea mult bronzer. Acest produs este menit să putem crea iluzia că am fost atinse de razele soarelui, mai ales pe anumite zone ale feței. Există însă persoane care se mânjesc, pur și simplu, cu bronzer și arată de parcă au fost uitate într-un cuptor, iar fața lor a căpătat o nuanță nefirească de portocaliu.
  6. Machiajul exagerat al ochilor. Sigur, un smokye eye făcut cu pricepere, poate da figurii acea aură misterioasă pe care ni-o dorim, însă prea mult negru va crea un efect sinistru și va face ca fața noastră să pară îmbătrânită și obosită.
  7. Explozia de glitter. Pleoapele încărcate cu particule sidefate sunt la modă doar în cluburi sau la vreo petrecere tematică. Să ieși așa pe stradă, poate fi un adevărat dezastru. Această tendință ar trebui pusă la păstrare într-un sertar pentru câțiva ani buni!
  8. Gene de păianjen. După ce că se poartă aproape tot timpul gene false, deși la un machiaj de zi chiar nu ar fi cazul, multe domnișoare mai au și obiceiul să le încarce cu zece straturi de mascara, astfel încât genele lor ajung să arate oribil, ca picioarele unui păianjen. Oare ce le-o fi plăcând la această imagine?

Cum poți să arăți bine fără machiaj, sau cu unul extrem de subtil? Sfaturi de la make-up artiștii vedetelor

Ce înseamnă să fii chic? Zece secrete care le fac pe franțuzoaice să fie atât de stilate și admirate

1 Comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.