Food&Drinks

Mămăliga – bună, sau rea în curele de slăbire?

Atunci când își pune în cap să slăbească, iar acest lucru e musai să se întâmple de pe azi pe mâine, o femeie recurge la cele mai ciudate diete, unele extreme și total neindicate de specialiști. Ați auzit, desigur, de dieta cu supă de varză, despre care am scris și noi un articol (pe care îl puteți găsi aici), despre dieta cu pufuleți, cu grapefruit ș.a.m.d. Unele dintre regimurile de slăbire „de pe piață” sunt concepute de oameni de știință, dar nu promit rezultate spectaculoase pe termen lung, ci, dimpotrivă, multă disciplină și răbdare. Iar greșeala pe care o fac majoritatea celor care vor să slăbească este tocmai faptul că nu au răbdare. Una dintre curele de slăbire care promit marea cu sarea și pierderea unui număr impresionant de kilograme într-un timp foarte scurt este și dieta cu mămăligă. Nu o să intrăm în detalii în acest articol, cert este, doamnelor, că trebuie să fiți conștiente că astfel de regimuri foarte restrictive vă pot pune sănătatea în pericol, deoarece privează organismul de anumiți nutrienți esențiali.

Dar, așa cum spuneam, azi nu o să vorbim despre dieta cu mămăligă, ci despre prezența acestui preparat în alimentația acelor persoane care vor să slăbească, alături, firește, de alte alimente.

Ei bine, unii nutriționiști recomandă înlocuirea pâinii cu mămăligă, deoarece nu conține gluten și nu balonează. În plus, porumbul  este bogat în carotenoizi, pigmenți din care se sintetizează vitamina A și este bogat în fibre, lucru care va ajuta la reglarea tranzitului intestinal.  100 de g de mămăligă au cam 70 de calorii, în timp ce 100 de g de pâine – 230 de calorii.

Atenție mare, însă! Și mămăliga îngrașă, dacă este consumată în cantități mari.

 

V-ar putea interesa și:

Zece Superalimente care te ajută să slăbești

Alimentaţia corectă pe timp de iarnă. Trei sfaturi pe care le poti urma

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.