Diete

“Mănânc sănătos&fac mișcare regulat, dar nu reușesc să slăbesc” Care este explicația acestui fenomen?

Aceasta este o întrebare pe care o aud destul de des specialiștii în nutriție. Articolul de astăzi se adresează acelor femei care chiar depun eforturi să piardă kilogramele în plus și să ducă un stil de viață sănătos., mai puțin celor care doar își închipuie că fac ceea ce trebuie și care, de fapt,  trișează prea des.

Există cazuri (și din păcate, nu foarte puține), în care curele de slăbire, combinate cu exerciții fizice regulate, dau rezultate doar pe termen scurt, sau total nesatisfăcătoare. Ei bine, răspunsul la această problemă este simplu – organismul nu mai funcționează în parametri normali și are tendința să stocheze grăsime mai mult decât în mod obișnuit. Degeaba o să încercați cure de slăbire care funcționează perfect în alte cazuri, degeaba încercați metode despre care alte femei jură că sunt infailibile, dacă aveți unele probleme de sănătate! Ideea este ca fiecare să-și găsească “harta” potrivită pentru organismul său în această călătorie către slăbire și o viață sănătoasă. Cheia este Metabolismul.  Trebuie să conștientizați că metodele clasice, pe care le cunoaște toată lumea, de impulsionare a metabolismului,  dau rezultate doar în cazul unui organism care funcționează perfect.

Un impact uriaș asupra metabolismului îl au hormonii. Și aici vorbim despre cortizol – hormonul stresului, despre problemele de tiroidă, despre estrogen și progesteron. Orice dezechilibru hormonal (cum se întâmplă, de exemplu, la menopauză), poate încetini vertiginos metabolismul. Un alt factor important, care influențează activitatea acestuia, este sistemul digestiv. Dacă acesta nu funcționează în parametri normali, aveți tot felul de probleme, suferiți de anumite intoleranțe, sau tranzitul lasă de dorit, atunci nici metabolismul nu va fi în parametrii doriți.

Așadar, ca să tragem o concluzie, trebuie, mai întâi de toate,  să identificați problemele cu care vă confruntați. Dacă nu sunteți sigure de simptome, mergeți la un medic și faceți-vă un set complet de analize. Dezechilibrele hormonale se pot corecta, problemele cu tiroida beneficiază, în cele mai multe dintre cazuri, de tratamente adecvate, la fel și problemele sistemului digestiv. Abia când veți reuși să identificați și să tratați aceste probleme, veți putea obține rezultate și în ceea ce privește slăbirea.

 

V-ar putea interesa și:

5 posibile motive pentru care mănânci prea mult

Regulile de aur ale slăbirii după 40 de ani

 

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.