Actual

Marcel Vela: „Nu vă relaxați prea tare! Și în starea de alertă se pot aplica sancțiuni!”

Evident că recenta decizie a Curţii Constituţionale privind amenzile aplicate pe perioada stării de urgenţă a afectat imaginea guvernanților, însă Ministrul de Interne susține că a afectat, de fapt, “toată România”.”Este un moment în care statul sau cei care protejează sănătatea populaţiei nu mai au instrumente coercitive pentru a lua măsuri împotriva celor care încalcă regulile şi pun în pericol sănătatea publică. Dar, repet, analizăm această situaţie cu multă celeritate şi cu siguranţă vom avea în perspectiva stării de alertă metode prin care cei care fac unele gesturi reprobabile, discutabile, încălcând regulile sau punând în pericol viaţa celor dragi, să fie sancţionaţi într-o formă sau alta, conform legii”, a declarat Vela pentru Digi24.

Ministrul spune că după decizia CCR au mai fost date doare câteva avertismente penytru încălcarea prevederilor din  ordonanţele militare. Cât privește declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea locuinței, ministrul Vela spune încă se discută condițiile în care va fi necesar acest document, iar noutățile vor fi anunțate în cel mai scurt timp.

Miercuri, Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra prevederilor art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, stabilind că acestea sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate, iar stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a poliţiştilor.

V-ar purea interesa și:

Alexandru Rafila: „Vestea bună este că vaccinurile la care se lucrează acum, par să fie eficiente și împotriva mutațiilor suferite de coronavirus”

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.