Food&Drinks

Matcha, noul trend în materie de ceaiuri, are beneficii uimitoare pentru sănătate

Japonezii, un popor sănătos și longeviv, mai au un as în mânecă atunci când vine vorba de superalimente – pudra  de matcha. Aceasta se obține prin măcinarea frunzelor de ceai verde, printr-un proces manual, destul de laborios, lucru care o face să fie mai scumpă decât ceaiul obișnuit.  Plantele sunt uscate și transformate apoi în acest praf verde, prin frecarea lor între două pietre. În trecut, matcha era consumată cu precădere de călugării budiști, însă în ultimii ani a devenit o prezență constantă pe mesele japonezilor, care au inventat o mulțime de rețete culinare având la bază această pudră. Încet, încet, matcha s-a răspândit în întreaga lume și nu este de mirare, având în vedere beneficiile pe care le are pentru sănătate:

  • Stimulează metabolismul
  • Conține o mulțime de antioxidanți
  • Ajută la arderea caloriilor
  • Este un detoxifiant intens și natural
  • Calmează mintea și relaxează corpul
  • Matcha este bogată în fibre, clorofilă și vitamine
  • Îmbunătățește puterea de concentrare
  • Reduce colesterolul și zahărul din sânge
  • Este o sursă bogată de vitamina C, selenium, zinc, crom și magneziu

Pentru persoanele care își doresc să slăbească, matcha este un ajutor important. Această pudră concentrată stimulează metabolismul și favorizează arderea grăsimilor nedorite. Un studiu recent a arătat că cei care consumă matcha în mod regulat ard chiar și de patru ori mai multe calorii, fără a supune organismul la un stres suplimentar.

O porție de ceai matcha este echivalentul nutrițional a 10 cești de ceai verde obișnuit și are de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât acesta.

Pudra de matcha poate fi consumată sub formă de ceai, în smoothie-uri, cu lapte vegetal, ș.a.m.d.

 

V-ar putea interesa și:

Goji, fructele minune. Tratează o mulțime de boli și ne ajută să slăbim

Spirulina, alga verde de acasă, în loc de carne

 

loading...
----------------------
Loading...