Actual

Medic american, mesaj emoţionant despre calvarul prin care trec pacienţii cu Covid-19

Foto: AP
  • Un medic intensivist american a postat pe Twitter un mesaj în care a explicat cu ce se confruntă medicii în lupta împotriva Covid-19
  • Postarea medicului a fost distribuită de peste 51.000 de ori
  • New York este oraşul american cu cel mai mare număr de morţi din cauza infecţiei cu coronavirus

Medicul american Anna Podolanczuk a postat un mesaj pe Twitter în care a povestit cu ce se confruntă medicii în lupta împotriva Covid-19. Ea a dat mai multe exemple referitoare la activitatea sa dintr-un spital din New York în aceste zile, relatează Mediafax.

„Astăzi: i-am spus unui pacient de 28 de ani că trebuie să fie intubat. Era speriat. Nu putea respira. I-am spus soţiei unui pacient de 47 de ani că acesta moare prin FaceTime. I-am făcut bronhoscopie unui pacient cu Covid-19. I-am salvat viaţa, dar am riscat-o pe a mea. Am trecut prin Urgenţe în timp ce ambulanţele tot veneau cu tot mai mulţi pacienţi cu saturaţii de oxigen de 60%. Am lucrat cu o echipă fantastică de rezidenţi, asistenţi. Sunt complet uluită de efortul lor şi de munca lor de echipă”, a scris medicul pe Twitter.

Într-o altă postare, ea a descris şi atmosfera din metropola americană din această perioadă, dar şi faptul că nu mai are timp pentru viaţa de familie.

„M-am întors acasă pe străzi pustii, prin faţa unor magazine închise. La timp pentru a lua cina cu familia mea pentru prima dată săptămâna asta. Sper să nu îi îmbolnăvesc. Aceasta este noua noastră normalitate. New York, vom trece peste asta”, a adăugat Podolanczuk.

Mesajul medicului a fost distribuit de peste 51.000 de utilizatori, cei mai mulţi dintre aceştia mulţumindu-i lui Podolanczuk pentru munca depusă.

New York este cel mai afectat oraş din Statele Unite de epidemia de Covid-19. Peste 1.000 de oameni au murit în metropola americană din cauza acestei boli, în mai puţin de o lună de la depistarea primului caz de infecţie cu coronavirus.