Eveniment Featured

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizeză ca nu vom putea renunţa prea curând la mască

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizeză ca nu vom putea renunţa prea curând la mască. Adrian Streinu Cercel, medic infecţionist: Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor.

Astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care să-l putem da mai departe unor persoane care nu sunt imunizate. A doua etapă a început cu un număr mare de înscrieri. La Bucureşti şi Cluj toate locurile la vaccinare au fost ocupate.

Adrian Streinu Cercel, medic infecţionist: Dacă vom avea vaccin suficient, putem sa scurtăm aceste termene şi intervale şi bine ar fi să se întâmple aşa. Lumea a înţeles că vaccinul este singura metoda de a ieşi din această criză sanitară şi economică, ceea ce e un lucru fenomenal.

Adrian Streinu Cercel spune că procesul de analiză al tulpinii din Marea Britanie, depistată la Institutul Matei Balş, este unul complicat, dar vaccinul este eficient împotriva sa. Adrian Streinu Cercel, medic infecţionist:

Sperăm să nu apară mutaţii majore în proteina de spike, astfel încat vaccinul să nu fie în totalitate util. In momentul de faţă, vaccinul este cât se poate de util si acoperitor, inclusiv pentru aceste tulpini.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.