Featured Sănătate

Medicul de garda de la Matei Bals, Catalin Apostolescu, face primele marturisiri din dimineata care a ingrozit Romania

Medicul de garda de la Matei Bals, Catalin Apostolescu, face primele marturisiri din dimineata care a ingrozit Romania.

Potrivit medicului, au fost cuprinse de flacari doua saloane, in timp ce inca doua erau pline de fum. O parte din pacienti au fost scosi cu ajutorul paturilor, iar cadrele medicale impreuna cu infirmierele au facut tot ce era posibil pentru salvarea pacientilor. Au oprit sursele de oxigen ale unor pacienti, atat cat a fost posibil, deoarece fumul era mult prea dens si nu se putea respira.

„Era zgomotul alarmei, erau tipetele pacientilor… Incercam cu disperare sa scoatem cat mai repede pacientii. Nu ne-am limitat doar la targile pompierilor. I-am scos si in paturi. Trebuia sa ne miscam cat mai repede. Au fost afectate de incendiu doua saloane, alte doua de fum. Nu stiu ce s-a intamplat. Care a fost sursa nu stiu. Infirmiera a intrat in salon, focul izbucnise deja, nu a putut sa vada prea mult. Focul a izbucnit in mijlocul salonului.

Erau trei paturi in acel salon, toate trei ocupate. Infirmiera care tocmai iesise din salon a auzit un strigat, s-a intors si a vazut pacientul cum ardea. A pus o patura pe el si a oprit sursa de oxigen. Nu a putut sa inainteze si sa opreasca oxigenul si la ceilalti”, a declarat Catalin Apostolescu.

Medicul infectionist a mentionat ca nu era foarte frig in spitale. Totusi, temperatura nu era una confortabila. Din aceasta cauza motiv au fost aduse paturi suplimentare de catre medici, dar nu se stie daca se aflau in functiune aeroterme.