Actual Featured

Meteorologii anunță că s-a înregistrat cea mai geroasă noapte din an! Au fost înregistrate până la -23 de grade Celsius în Miercurea Ciuc

Meteorologii anunță că s-a înregistrat cea mai geroasă noapte din an! Din cauza temperaturilor polare, oamenii străzii au fost duși de voluntari în adăposturi, iar persoanele care au călătorit cu trenul s-au confruntat cu întârzieri enorme, după ce șinele s-au deformat.

România s-a confruntat cu temperaturii teribile noaptea trecută, după ce au fost înregistrate până la -23 de grade Celsius în Miercurea Ciuc. Temperaturile polare s-au resimțit și în alte zone precum Joseni sau Târgul Secuiesc.

S-a înregistrat cea mai geroasă noapte din an

Gerul a creat probleme mare în zona de Vest a țării, unde persoanele care au călătorit cu trenul au avut parte de un adevărat coșmar. Temperaturile negative au dus la deformarea șinelor de tren, iar în Arad și Deva au avut loc întârzieri de zeci de minute. Situația a fost critică și în Capitală, unde pasagerii trenurilor au avut de răbdat până la 6 ore în plus din cauza gerului care a îngreunat deplasarea trenurilor.

Cu toate că gerul a fost foarte aspru, voluntarii din Capitală și Ilfov au format echipe pentru a-i salva pe oamenii străzii de la îngheț. Astfel, aceștia s-au mobilizat și i-au dus de cei fără un acoperiș deasupra capului în adăposturi speciale, unde le-au oferit ceai cald, saci de dormit sau cazare la un centru social.

De asemenea și la Iași, unde au fost înregistrate -15 grade Celsius, voluntarii le-au oferit oamenilor străzii măcar temporar un adăpost. Toţi au trecut printr-un triaj epidemiologic şi au fost testaţi pentru COVID-19.

Meteorologii au făcut un anunț sumbru în ceea ce privește situația din următoarele zile. Temperetaurile vor rămâne negative, iar gerul va continua să predomine în special pe timp de noapte. Cu toate acestea, de joi se anunță o creștere a temperaturilor, însă va fi una bruscă și care aduce și riscul de a se desprinde blocurile de gheață și să blocheze albia râurilor din zonele montane.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.